Λαβρόφ στον ΟΗΕ:Ο κόσμος σε κατάσταση πιο επικίνδυνη από εκείνη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου





Ο Λαβρόφ προήδρευσε της συνεδρίασης που είχε ως θέμα την πολυμέρεια και τον ιδρυτικό Χάρτη του ΟΗΕ, επειδή η Ρωσία έχει τη μηνιαία εκ περιτροπής προεδρία του 15μελούς οργάνου για τον Απρίλιο. "Όπως συνέβαινε στον Ψυχρό Πόλεμο, έχουμε φτάσει στο επικίνδυνο, ενδεχομένως ακόμη πιο επικίνδυνο, όριο", δήλωσε
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε μια κατάσταση πιο επικίνδυνη ακόμη και από εκείνη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Λαβρόφ προήδρευσε της συνεδρίασης που είχε ως θέμα την πολυμέρεια και τον ιδρυτικό Χάρτη του ΟΗΕ, επειδή η Ρωσία έχει τη μηνιαία εκ περιτροπής προεδρία του 15μελούς οργάνου για τον Απρίλιο. “Όπως συνέβαινε στον Ψυχρό Πόλεμο, έχουμε φτάσει στο επικίνδυνο, ενδεχομένως ακόμη πιο επικίνδυνο, όριο”, δήλωσε.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε από μεριάς του σήμερα κατά την διάρκεια συνεδρίασης της οποίας προήδρευε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία “προκαλεί μαζικά δεινά και καταστροφές στην χώρα και τον λαό της” και τροφοδοτεί την “παγκόσμια οικονομική αναταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία της Covid-19”.

“Οι εντάσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο. Το ίδιο και οι κίνδυνοι σύγκρουσης, λόγω ατυχήματος ή λανθασμένου υπολογισμού”, δήλωσε ο Γκουτέρες στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Λαβρόφ προήδρευσε της συνεδρίασης με θέμα την πολυμέρεια και τον ιδρυτικό Χάρτη του ΟΗΕ, επειδή η Ρωσία ασκεί τη μηνιαία εκ περιτροπής προεδρία του 15μελούς οργάνου για τον Απρίλιο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.