Χτυπήθηκε το όχημα του Μητροπολίτη Σάββα στο Χαρτούμ!!Συνεχίζεται το θρίλλερ με τον απεγκλωνισμό των Ελλήνων

Ήθελε και ο ίδιος να απεγκλωβιστεί με την επιχείρηση που είχαν στήσει οι Γάλλοι «Είμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή, χτυπήθηκε το αυτοκίνητο ...


«Είμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή, χτυπήθηκε το αυτοκίνητο που μας μετέφερε στην πρεσβεία» περιέγραψε ο μητροπολίτης  μιλώντας για τον εφιάλτη που έζησε.

Μαζί με άλλους τέσσερις πολίτες ήθελε να απεγκλωβιστεί από το Χαρτούμ μέσω της επιχείρησης που έχουν στήσει οι Γάλλοι 

Πυρά δέχθηκε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης Σάββας που παραμένει εγκλωβισμένος στο Χαρτούμ του Σουδάν.
Επιχείρησε με άλλους τέσσερις να βγουν από τη Μητρόπολη και να πάνε με αυτοκίνητο στη γαλλική πρεσβεία, όμως λόγω της έκρυθμης κατάστασγς δεν τα κατάφεραν κι επέστρεψαν πίσω.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ο Μητροπολίτης Νουβίας και άλλα τέσσερα άτομα (Έλληνες και ξένοι πολίτες) επιχείρησαν να βγουν από τον ιερό ναό με αυτοκίνητο και να πάνε στο κτήριο της γαλλικής πρεσβείας.

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή, χτυπήθηκε το αυτοκίνητο που μας μετέφερε στην πρεσβεία» περιέγραψε ο μητροπολίτης στο OPEN, μιλώντας για τον εφιάλτη που έζησε. 

Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία Έλληνα που επέβαινε στο όχημα: «Δεν νιώθω καλά, χτυπούσαν το αυτοκίνητο. Βγήκαμε έξω για να πάμε στην πρεσβεία και φοβόμουν μην πυροβολήσουν και το κεφάλι μου. Μας είπε ο πρέσβης να βγούμε και βγήκαμε με το αυτοκίνητο του Μητροπολίτη, που οδηγούσε εκείνος. Χτυπούσαν και μας ζήτησαν να γυρίσουμε πίσω».

Ήθελαν να απεγκλωβιστούν από το Χαρτούμ μέσω της επιχείρησης που έχουν στήσει οι Γάλλοι για να διασώσουν τους Ευρωπαίους πολίτες που έχουν αποκλειστεί εκεί.

Το αυτοκίνητο άρχισε να κινείται προς τη γαλλική πρεσβεία, αλλά έπεσε σε ανταλλαγή πυρών, ενώ εκείνη την ώρα γίνονταν και βομβαρδισμοί στην περιοχή. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο Μητροπολίτης Σάββας που ήταν στο τιμόνι του οδηγού, αναγκάστηκε να γυρίσει γρήγορα το όχημα πίσω στην ελληνική Μητρόπολη και τελικά όλοι έφτασαν με ασφάλεια στον ιερό ναό.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.