Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η ψηφιοποίηση των καρτών εργασίας..αναμένεται η εφαρμογή της στις ΔΕΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ!


 


  Σε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες αναμένεται να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας στις μεταφορικές τέως ΔΕΚΟ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, ως τα τέλη του επόμενου μηνός, ο εν λόγω μηχανισμός θα εφαρμοστεί στους ΟΣΕ ΑΕ, Hellenic Train, Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού,ΕΡΓΟΣΕ, Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ, Αττικό μετρό αλλά και την ΕΥΔΑΠ και τα ΕΛΤΑ.

Όσον αφορά τις άλλες τέως ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα, τις ενεργειακές αναμένεται λόγω των εκλογών του Μαΐου είτε για τις αρχές του καλοκαιριού (σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις 21 Μαΐου), είτε για μετά το καλοκαίρι (σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών στις 2 Ιουλίου).

Επίσης μετά το καλοκαίρι θα εφαρμοσθεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας και στις βιομηχανίες.

Παραπέρα, ο προγραμματισμός προβλέπει για το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους (πιθανότατα προς το τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων κλάδου) την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού.

Η σε αυτούς τους κλάδους θα γίνει από τα αστικά κέντρα, δηλαδή την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κλπ. και όχι από την περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως είναι έτοιμη η επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε όλους, ανεξαιρέτως κλάδους της οικονομίας, καθώς όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα έχουν εγγραφεί στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη” από το Δεκέμβριο του 2022.

Σημειώνεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται ήδη από το περασμένο καλοκαίρι στις τράπεζες και τα σούπερ – μάρκετ ενώ τον Φεβρουάριο επεκτάθηκε στους κλάδους των ασφαλιστικών εταιρειών και των εταιρειών security.

Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θωρακίζεται η καταγραφή του ωραρίου των εργαζόμενων αλλά και – παράλληλα – πιστοποιείται η παρουσία τους στο χώρο εργασίας με τρόπο αδιάβλητο και με τεχνολογικά εργαλεία που διευκολύνουν τον άμεσο εντοπισμό τυχόν παραβάσεων και ψευδών δηλώσεων είτε από την πλευρά των επιχειρήσεων, είτε από την πλευρά των εργαζομένων.

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, επίσης, περιλαμβάνει την εφαρμογή myErgani mobile app την οποία οι εργαζόμενοι "κατεβάζουν" στο κινητό τους τηλέφωνο και την εφαρμογή Ergani CardScanner για τις επιχειρήσεις , η οποία "διαβάζει" κατά την έναρξη και λήξη της εργασίας τις Ψηφιακές Κάρτες των εργαζομένων και μεταδίδει αυτόματα σε πραγματικό χρόνο την πληροφορία στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη ΙΙ”. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.