Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την μεταρρύθμιση της αγοράς εμπορίας ρύπων!!


 


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Τρίτη τη σαρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς εμπορίας ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της οποίας το κόστος της ρύπανσης θα εκτιναχθεί τα ερχόμενα χρόνια, οδηγώντας σε ταχεία μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι αλλαγές θα περικόψουν την παροχή αδειών εκπομπής ρύπων ταχύτερα του σχεδιαζομένου, θα καταργήσει τις δωρεάν άδεις από το 2034 και θα αρχίσει σταδιακά να περιλαμβάνει και τον ναυτιλιακό κλάδο στην αγορά ρύπων, αρχίζοντας από το 2024.

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τις αλλαγές με 413 ψήφους υπέρ, 167 κατά και 57 αποχές.

Η μεταρρύθμιση συμφωνήθηκε από διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των 27 χωρών - μελών της ΕΕ μέσα στο 2022.

Πλέον, χρειάζεται την τελική έγκριση από το συμβούλιο των "27", η οποία αναμένεται να δοθεί εντός των ερχόμενων εβδομάδων, προκειμένου η μεταρρύθμιση να τεθεί σε ισχύ. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.