Επανέκδοση ελληνικού ομολόγου με απόδοση 4,31%


 


 

Πενταπλάσια ήταν η προσφορά για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου, καθώς οι προσφορές άγγιξαν τα 1,7 δισ. ευρώ, έναντι των 300 εκατ. ευρώ που προσδοκούσε να συγκεντρώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της επανέκδοσης, το επιτόκιο του ομολόγου (απόδοση) διαμορφώθηκε στο 4,31%, έναντι 4,25% που ήταν το κουπόνι του ομολόγου, ενώ θπενθυμίζεται ότι χθες στη δευτερογενή αγορά το δεκαετές ομόλογο διαπραγματευόταν με απόδοση 4,4%.

    «Σήμερα διενεργήθηκε επανέκδοση μέσω δημοπρασίας Ελληνικών τίτλων 4,25%, λήξεως 15 Ιουνίου 2033, ύψους 300 εκατομμυρίων Ευρώ. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers). Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 1.696 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τετάρτη 26 Απριλίου 2023» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΟΔΔΗΧ.

Σηεμιώνεται πως με την έκδοση αυτή καλύπτεται περίπου το 90% του φετινού δανειακού προγράμματος του Ελληνικού Δημοσίου και σκοπός ήταν η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Η συγκεκριμένη δημοπρασία που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ήταν η πρώτη που διενεργείται στο πλαίσιο του τριμηνιαίου προγράμματος δημοπρασιών που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες, με βασικό στόχο την βελτίωση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς κρατικών τίτλων. Η κίνηση γίνεται λίγο πριν την αναθεώρηση της αξιολόγησης του αξιόχρεου της Ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poor's την Παρασκευή 21 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του έτους το Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής δημοπρασίας, έχει αντλήσει από τις αγορές 6,3 δισ. ευρω, έναντι 7 δισ. ευρώ που είναι ο στόχος για εφέτος.

 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.