Σε κυκλοφορία αναμνηστικά κέρματα των 2 ευρώ για την Μαρία Κάλλας και τον Κωνσταντίνο Καραθεωδωρή


 




Σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα τεθούν σε κυκλοφορία δύο αναμνηστικά κέρματα των 2 ευρώ.

Το πρώτο είναι με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας και το δεύτερο είναι με αφορμή τα 150 χρόνια από την γέννηση του Πανεπιστημιακού μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεωδωρή.

Τα αναμνηστικά κέρματα θα απεικονίζουν αφενός το πορτρέτο της Μαρίας Κάλλας και αφετέρου του Κωνσταντίνου Καραθεωδωρή.

Τα κέρματα θα κυκλοφορήσουν το καθένα σε 750.000 τεμάχια και για την κοπή τους θα απαιτηθεί δαπάνη 690.000 ευρώ η οποία θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.