Εξαγωγή Predator μέσω Ελλάδας στο Σουδάν: Άλλα το πρωί , άλλα το βράδυ υποστηρίζει η κυβέρνηση και η ΕΕ ζητά εξηγήσεις


 



Το πρωί στον Real Fm ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε παραδεχτεί ότι η Ελλάδα επέτρεψε την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν που σπαράσσεται από την ένοπλη σύγκρουση στρατιωτικών και παραστρατιωτικών. Το Predator εικάζεται ότι βρίσκεται στα χέρια των παραστρατιωτικών. Τι είπε στον Real Fm ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το βράδυ στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Kontra Channel ο κ.Βαρβιτσιώτης προσπάθησε να τα «μαζέψει», λέγοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμη αν όντως η ελληνική κυβέρνηση έχει επιτρέψει την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν. Γίνεται ΕΔΕ είπε…Εδώ και κάμποσο καιρό γίνεται η ΕΔΕ αλλά όπως είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης και στο Βέλγιο έκαναν τρία χρόνια να διερευνήσουν τις καταγγελίες κατά του Α.Γεωργούλη! Επιπλέον από τα λεγόμενα του φαίνεται ότι υιοθετούμε την αμερικανική εκδοχή για όσα συμβαίνουν στο Σουδάν, ότι δηλαδή υπάρχει κι εκεί ρωσικό δάκτυλος και πιο συγκεκριμένα εμπλοκή της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ.
Τι είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης στο Kontra Channel

Στην εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 28 Μαρτίου, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις επέκρινε τη χρήση του Predator από την ελληνική κυβέρνηση και δήλωσε ότι στις 14 Φεβρουαρίου η Επιτροπή ζήτησε διευκρινίσεις από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις άδειες εξαγωγής του Predator, δίχως όμως να έχει λάβει ακόμα απάντηση.

Τι λέει η Βάγκνερ για την εμπλοκή της

Η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ διέψευσε χθες Τετάρτη ότι επιχειρεί στο Σουδάν, διαβεβαιώνοντας πως δεν έχει καμιά σχέση με τις μάχες που μαίνονται στην πελώρια πάμφτωχη αφρικανική χώρα.
Τον Μάρτιο του 2022, δυτικοί διπλωμάτες στο Χαρτούμ κατηγορούσαν τη Βάγκνερ πως ενέχεται σε παράνομη εξόρυξη χρυσού στο Σουδάν, μεταξύ άλλων. Η ίδια και η στρατιωτική χούντα του Σουδάν το αρνήθηκαν.
«Λόγω του μεγάλου αριθμού ερωτημάτων από διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το Σουδάν, τα περισσότερα από τα οποία είναι προκλητικά, κρίνουμε πως είναι απαραίτητο να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν υπάρχει προσωπικό της Βάγκνερ στο Σουδάν για πάνω από δύο χρόνια», τόνισε η εταιρεία μισθοφόρων μέσω Telegram.
Η Βάγκνερ δεν έχει επαφή εδώ και πολύ καιρό ούτε με τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, τον επικεφαλής της χούντας, ούτε με τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, ή «Χαμέτι», τον επικεφαλής των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), διαβεβαίωσε η ίδια.
Οι δυνάμεις των δύο στρατηγών ενεπλάκησαν σε ανοικτό πόλεμο από το Σάββατο.
Πάντα σύμφωνα με τη Βάγκνερ, δεν δραστηριοποιούνται στο Σουδάν ούτε εταιρείες στις οποίες έχει συμφέροντα ο ιδρυτής της, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν. Η σύγκρουση στη χώρα είναι εσωτερική της υπόθεση, έκρινε.

 Από Militaire News

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.