Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου:Δολοφονική επίθεση στον ΗΣΑΠ: Η «μολότοφ» οπαδών σε βαγόνι γεμάτο κόσμο και η ασφάλεια που... αγνοείται


 


  Ένα (όχι πρωτοφανές αλλά) εγκληματικό και δολοφονικό περιστατικό σημειώθηκε μετά από αγώνα στην Αθήνα, αυτή τη φορά το βράδυ της Μ. Τετάρτης 12 Απριλίου στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ν. Ιωνία.

Για ακόμα μία φορά, μετά από κάποιον αγώνα, επιβάτες του ΗΣΑΠ κινδύνευσαν σε συγκεκριμένους σταθμούς που «διασταυρώνονται» αρκετά συχνά οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Αυτή τη φορά, το «μενού» δεν είχε μόνο υβριστικά συνθήματα ή φωνές στη μέση των βαγονιών και των σταθμών αλλά είχε και... φλόγες, μετά από ρίψη εύφλεκτου αντικειμένου μέσα σε βαγόνι, όπου προφανώς εκτός από οπαδούς είχε και κόσμο που επέστρεφε από τη δουλειά του, τη βόλτα του, την εκκλησία ή οπουδήποτε αλλού που θα μπορούσε να βρίσκεται το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης.

Την ώρα λοιπόν που ο συρμός πλησίαζε τη στάση της Ν. Ιωνίας, κάποιοι νεαροί απευθύνθηκαν προς κάποιους άλλους που βρίσκονταν κοντά στο σταθμό βρίζοντας την αντίπαλη ομάδα (αμφότερες οι πλευρές). Τότε, ο ένας εκ των «οπαδών» ομάδας που βρίσκονταν εκτός του συρμού... αποφάσισε να εκσφενδονίσει εντός του (γεμάτου κόσμο) βαγονιού ένα εύφλεκτο αντικείμενο προκαλώντας πανικό.

Μπορεί να μην τραυματίστηκε κάποιος, ωστόσο οι φλόγες «έγλειψαν» τουλάχιστον τρεις επιβάτες, οι οποίοι στην ταραχή τους θα μπορούσαν να είχαν τραυματιστεί ή και να είχαν καεί, ιδιαίτερα σε περίπτωση που το αντικείμενο χτυπούσε εξαρχής πάνω σε κάποιον εξ' αυτών.

Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2023 να πρέπει να πηδάς... μέσα από φλόγες στο κέντρο βαγονιού του ΗΣΑΠ ώστε να καταφέρεις να βγεις ζωντανός από μία δολοφονική ενέργεια (δεν υπάρχουν άλλα λόγια για να περιγράψουν αυτό που συνέβη), με στόχο κόσμο που απλά υποστηρίζει μία ομάδα διαφορετική.

Το ασύλληπτο της υπόθεσης είναι ότι δεν έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από το πολυδιαφημισμένο σχέδιο «Αριάδνη», σύμφωνα με το οποίο θα υπήρχε αστυνόμευση σε σταθμούς της ΣΤΑΣΥ μετά από αγώνες με μεγάλο όγκο φιλάθλων.

Παρά το ότι το σκηνικό έντασης το βράδυ της Μ. Τετάρτης δεν έγινε ευρύτερα γνωστό καθώς -έστω και από... θαύμα- δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, το ζήτημα είναι τι άλλο θα γίνει ώστε η πολιτεία να ενεργοποιηθεί και να αποφευχθούν ακόμα και απώλειες ανθρώπινων ζωών μέσα στα βαγόνια του μετρό ή του ΗΣΑΠ εξαιτίας λίγων ανεγκέφαλων, οι οποίοι όμως έχουν... αρκετές ευκαιρίες μέσα στην χρονιά να καταστρέψουν ό,τι προλάβουν μέσα στους συρμούς με τη δύναμη της μάζας που «δεν αγγίζεται».

Όλοι όσοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ της Αθήνας, θα έχουν υπάρξει ανάμεσα σε σκηνικά έντασης και δεν ξέρουν πώς να φυλαχτούν όταν οι «οπαδικοί στρατοί» χτυπιούνται, πετούν αντικείμενα ή στήνουν ενέδρες, όπως φάνηκε το βράδυ της Μ. Τετάρτης.

Όλα αυτά, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε η επίθεση οπαδών εναντίον 30χρονου στα Ιωάννινα, ο οποίος βρίσκεται στη ΜΕΘ, ενώ κανένας δεν ξεχνάει και τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, με τη δίκη να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όσο για την... αυστηροποίηση των ποινών που «διαφημίστηκε» από την κυβέρνηση του Φεβρουάριο του 2021; Αλλάξτε θέμα καλύτερα...

Χρέος της πολιτείας είναι να μην υπάρξει ο επόμενος Άλκης ώστε να «ανακοινώσει» ξανά μέτρα για τους συνδέσμους και τους οπαδούς στρατούς «συμμορίες» αλλά να βρει τρόπο να λύσει ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και στην προκειμένη περίπτωση τα ΜΜΜ της πρωτεύουσας της χώρας.

Ο επόμενος μήνας αναμένεται... «φωτιά», όπως αυτή στο βαγόνι του ΗΣΑΠ, στον ελληνικό αθλητισμό, με το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να διεκδικείται από τρεις ομάδες, την ώρα που το ζευγάρι τελικού Α1 στο μπάσκετ αναμένεται να είναι το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, ενώ και στον τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου θα αναμετρηθούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Επιτέλους πρέπει να προστατευτεί και ο έλληνας πολίτης που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ για την μετακίνησή του και να μην γίνεται έρμαιο των χούλιγκανς όλων των «αποχρώσεων», οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή όλων των υπολοίπων.

ΥΓ. Προφανώς και όλα τα παραπάνω δεν εκφράζουν το 99% (ή κάπου εκεί ελπίζουμε) των φίλων μίας ομάδας την οποία υποστηρίζουν και θέλουν να παρακολουθούν από κοντά. Το 1% όμως, μάλλον φτάνει και περισσεύει για να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. 

 dikaiologitika.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.