Ανοικτό το ενδεχόμενο μικρής παύσης των επιτοκίων από την Ε.Κ.Τ. αναφέρει η Deutsche Bank!


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Ανοιχτό αφήνει η Deutsche Bank το ενδεχόμενο μιας μικρής παύσης στις αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ, εάν οι αγορές δεν έχουν σταθεροποιηθεί έως την Πέμπτη (16/3/2023) οπότε θα συνεδριάσει η ευρωτράπεζα.
«Δεν αποκλείουμε μια μικρή διακοπή του κύκλου αύξησης επιτοκίων της ΕΚΤ, εάν οι αγορές δεν έχουν σταθεροποιηθεί έως την Πέμπτη» επισημαίνουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, αλλά και άλλα στελέχη της ευρωτράπεζας διαβεβαίωναν όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι η πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής θα συνεχιστεί μέχρις ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει σημαντικά. Εξάλλου κατά την τελευταία συνεδρίασή της, σε μία ομολογουμένως σπάνια κίνηση, η ΕΚΤ δεσμεύτηκε στην ανακοίνωσή της για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο.
Ωστόσο, η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στη συνέχεια, προκάλεσε κλυδωνισμούς στις αγορές λόγω των ανησυχιών για μια ευρύτερη χρηματοπιστωτική κρίση.

www.bankingnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.