Απάτη «μαμούθ» ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που δρούσαν με την μέθοδο Carousel και αναφορά στον Ευρωπαϊκό Εισαγγελέα!

Απάτη «μαμούθ» ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που δρούσαν με την μέθοδο Carousel και αναφορά στον Ευρωπαϊκό Εισαγγελέα!

Κύκλωμα εταιρειών που δρούσε με την μέθοδο Carousel ανακάλυψε η Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος με το ποσό της απάτης να αγγίζει το ποσό των 42 εκ. ευρώ και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παράνομες επιστροφές ΦΠΑ 20 εκ. ευρώ και δημιουργία ληξιπρόθεσμων οφειλών 22 εκ. ευρώ.

Πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος εταιρίας που στον διακριτικό της τίτλο φέρει το όνομα Solar, ενώ η απάτη επεκτεινόταν από εταιρίες απορρυπαντικών έως υψηλής τεχνολογίας!

Ο έμπειρος εισαγγελέας της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης και λόγω των αστρονομικών ποσών της απάτης απέστειλε την υπόθεση στον Ευρωπαϊκό εισαγγελέα ενώ παράλληλα δέσμευσε όλους τους λογαριασμούς των 47 φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονταν στην υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται λογιστές και φοροτεχνικοί οι οποίοι φαίνεται να ήταν και οι εγκέφαλοι της σπείρας.

Σοκάρει το σύντομο χρονικό διάστημα των εταιρειών που δρούσε η απάτη μιας και αυτή είχε ξεκινήσει το 2019 αλλά και το γεγονός ότι τα ίδια πρόσωπα διαπιστώθηκε ότι εμφανίζονταν και σε άλλες “μαϊμού ” εταιρείες ενώ πολλές από τις παραπάνω εταιρείες φαίνεται να είχαν την ίδια διεύθυνση.

Στην παραπάνω απάτη οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με εταιρείες με έδρα στην Βουλγαρία και οι οποίες στην συνέχεια αιτούνταν και έπαιρναν το ΦΠΑ πίσω χωρίς ουσιαστικά να γίνεται και κανένας πλέον ουσιαστικός έλεγχος από τις Δ.Ο.Υ

Σημειώνεται τέλος ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία συστάθηκε την 1η Ιούνιου του 2021 και διεξάγει διασυνοριακές έρευνες για υποθέσεις διασυνοριακής απάτης στον τομέα του ΦΠΑ που αφορούν ζημία άνω των 10 εκατ. ευρώ.
radar.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.