Χ.Κίσινγκερ για την τεχνητή νοημοσύνη και το ChatGPT:""Το ChatGPT υπερβαίνει την ανθρώπινη γνώση και απειλεί την ανθρώπινη αντίληψη και τη Δημοκρατία""


 

 




Επικριτικός και άκρως επιφυλακτικός απέναντι στο ChatGPT εμφανίστηκε ο Χένρι Κίσινγκρ, λέγοντας πως το εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης είναι ικανό να... ανατρέψει την πραγματικότητα!

Ο 92χρονος που παρ’ ολίγον να ξεκινήσει έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο παρέθεσε τις απόψεις του για το μέλλον της τεχνλολογίας σε πρόσφατο άρθρο του στη Wall Street Journal.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί Ρίτσαρτ Νίξον και συγγραφέας του τίτλου «Παγκόσμια Τάξη», πιστεύει ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης τύπου ChatGPT θα μπορούσαν μια μέρα να «σπάσουν» την ανθρώπινη συνείδηση, να εισαγάγουν ένα νέο κύμα τεχνολογικού αντιδραστικού θρησκευτικού μυστικισμού και να ανατρέψουν την πραγματικότητα όπως την ξέρουμε.

Ο Κίσινγκερ συνεργάστηκε με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Eric Schmidt και τον επιστήμονα σε συστήματα υπολογιστών Daniel Huttenlochner, δημοσιεύοντας μια ολοκληρωμένη «προειδοποίηση» για τους πιθανούς κινδύνους σε βάρος της ανθρωπότητας από τα διάφορα chatbot AI, όπως το ChatGPT.
«Το ChatGPT υπερβαίνει την ανθρώπινη γνώση»

«Με ποια διαδικασία η μηχανή εκμάθησης αποθηκεύει τη γνώση της, την αποστάζει και την ανακτά; Αυτό παραμένει άγνωστο» γράφει οι τονίζει ο Κίσινγκερ και συνεχίζει:

«Το μυστήριο που σχετίζεται με τη μηχανική μάθηση (machine learning) θα προκαλέσει την ανθρώπινη γνώση και θα της… εξασφαλίσει ένα απροσδιόριστο μέλλον. Πρόκειται για άμεση απειλή για τη δημοκρατία, την ανθρώπινη συνείδηση ​​και την αντίληψη της πραγματικότητας», γράφει ο διπλωμάτης.

«Σε ό,τι αφορά τον ανθρώπινο παράγοντα, η μάθηση από τις μεταβαλλόμενες εκροές της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, αντί από το ανθρώπινο γραπτό κείμενο, μπορεί να διαστρεβλώσει τη σημερινή συμβατική ανθρώπινη γνώση» σημείωσε.

Σημειώνεται, ότι ο νικητής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, κορυφαίος, σκληροπυρηνικός αλλά και εξαιρετικά αμφιλεγόμενος διπλωμάτης, καθώς και οι δύο συνάδελφοί του, είχαν ήδη προειδοποιήσει στο βιβλίο τους «The Age of AI» στα τέλη του 2021 ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την ανθρώπινη ταυτότητα.

«Στο μέλλον, η τεχνολογία θα μπορούσε απλώς να προσφέρει νέες πληροφορίες πολύ γρηγορότερα από την ικανότητα επεξεργασίας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν πλέον να συμβαδίσουν (σ.σ. με την τεχνολογία), κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση της αντίληψής τους για την πραγματικότητα» επεσήμανε.

Για τον 92χρονο Αμερικανό, υπάρχει ο κίνδυνος οι άνθρωποι να αναπτύξουν «θρησκευτική λατρεία» προς την τεχνολογία λόγω της φαινομενικής τελειότητάς της. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει ακόμα και ψευδείς δηλώσεις. Επιπλέον, «φοβάται» ότι είναι πιθανό οι προγραμματιστές να χάσουν τον έλεγχο της τεχνολογίας.

Με πληροφορίες από το T3n.de

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.