Φωτιά μεγάλης έκτασης σε εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων πυρηνικών πυραύλων στην Ρωσσία!


 


 
Φωτιά μεγάλης έκτασης έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων για τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Topol-M, με δυνατότητα να φέρει πυρηνικές κεφαλές, με εκατοντάδες εργαζομένους να απομακρύνονται.

Η φωτιά είναι η τελευταία σε μια σειρά «μυστηριωδών» πυρκαγιών, χωρίς αιτία, που έπληξαν βασικές ρωσικές υποδομές. Ξεκίνησε από το τμήμα διοίκησης του εργοστασίου μηχανοκίνητων οχημάτων Γιαροσλάβλ – γνωστό και ως Avtodizel – 274 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

Περίπου 218 μέλη του προσωπικού απομακρύνθηκαν, καθώς οι φλόγες έγλειφαν το κτίριο στέλνοντας πυκνό μαύρο καπνό στον ουρανό. Τουλάχιστον επτά άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν.

Screenshot 2023 03 23 at 19 37 50 68770067 11867189 Video shows the building enveloped in flames as plumes of black a 46 1678970502023.jpg Εικόνα AVIF 306 × 557 εικονοστοιχεία

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο παράγει κινητήρες για το πυρηνικό πυραυλικό σύστημα Topol-M και άλλο ποικίλο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών Ural. ​​​​​​

Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο στο Γιαροσλάβλ είναι μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές επιχειρήσεις, και παράγει κινητήρες ντίζελ πολλαπλών χρήσεων, συμπλέκτες, κιβώτια ταχυτήτων και ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η έκταση της ζημιάς -και αν θα αυτή θα προκαλέσει κάποια προβλήματα στην τροφοδοσία των δυνάμεων του Πούτιν στον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας- δεν είναι ξεκάθαρη.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.