Πτώση της τιμής του αλουμινίου με φόντο το άλμα των αποθεμάτων!!!


 

 
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων διολισθαίνει σήμερα η τιμή του αλουμινίου καθώς το άλμα των αποθεμάτων στις αποθήκες του LME αποθάρρυνε τους επενδυτές, ενώ αντίθετα ανοδική κίνηση ακολουθεί η τιμή του χαλκού μετά την ισχυρή αύξηση των δανείων στην Κίνα.

Ειδικότερα, η τιμή του αλουμινίου στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου (LME) υποχώρησε εντός της ημέρας έως και 2.410 δολάρια ο τόνος, το χαμηλότερο επίπεδο όπου έχει βρεθεί από τις 10 Ιανουαρίου.

Στην πορεία των συναλλαγών ωστόσο το μέταλλο έχει μαζέψει κάποιο μέρος των απωλειών και κινείται πλέον στα 2.419 δολ. ο τόνος με πτώση 0,9%.

Όπως ανέφερε trader στο Reuters, "η άνοδος των αποθεμάτων πυροδότησε πωλήσεις στην αγορά αλουμινίου, ενώ ορισμένα θετικά στοιχεία από την Κίνα βοηθούν τον χαλκό".

Τα αποθέματα αλουμινίου των εγκεκριμένων από  το LME αποθηκών έχουν αυξηθεί πλέον στους 576.775 τόνους,  επίπεδα σχεδόν διπλάσια από τις 6 Φεβρουαρίου, αμβλύνοντας τους φόβους για ελλείψεις στην αγορά.

Παρομοίως, τα αποθέματα αλουμινίου σε αποθήκες που παρακολουθούνται από το Shanghai Futures Exchange ανέρχονται σε 268.984 τόνους, έχοντας σημειώσει  άλμα σχεδόν 180% από τα τέλη Δεκεμβρίου, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές αντανακλά την αδύναμη ζήτηση στην κορυφαία καταναλωτική δύναμη παγκοσμίως Κίνα.

Όπως αναφέρει trader, ωστόσο, το άλμα στα νέα τραπεζικά δάνεια στην Κίνα τον περασμένο μήνα στα 720,21 δισ. δολάρια, υποδηλώνει ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας θέλει να επαναφέρει την ανάπτυξη μετά την άρση των αυστηρών περιορισμών του Covid.

Κάτι που δείχνει να δίνει ισχυρή ώθηση στον χαλκό, που βλέπει την τιμή spot του να ενισχύεται κατά 1% στα 8.946 δολάρια ο τόννος.

Σε κάθε περίπτωση, η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το δολάριο μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύονται αύριο στις ΗΠΑ, αναμένεται να δώσει καλύτερη εικόνα για την πορεία των μετάλλων το προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος καθιστά τα μέταλλα πιο ακριβά για κατόχους άλλων ισοτιμιών, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει πλήγμα στη ζήτηση.

Σε άλλα βιομηχανικά μέταλλα, το συμβόλαιο τριών μηνών του ψευδάργυρου  υποχωρεί κατά 0,7% στα 3.021,5 δολάρια ο τόνος.

Ο μόλυβδος ενισχύεται κατά 0,6% στα 2.092 δολάρια ο τόνος, ο κασσίτερος προσθέτει 0,9% στα 27.600 δολάρια και το νικέλιο υποχωρεί κατά 3% στα 26.950 δολάρια.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.