Γερμανία: Ισχύουν κανονικά οι προϋποθέσεις για έκδοση βίζας σε Τούρκους και Σύρους από τις πληγείσες περιοχές


 




Μόνο υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις έκδοσης ταξιδιωτικής θεώρησης μπορούν να ταξιδέψουν στη Γερμανία Τούρκοι και Σύροι από τις σεισμόπληκτες περιοχές, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν και θα διευκολυνθούν.

"Στόχος μας είναι να καταστήσουμε για αυτούς τους ανθρώπους ταχύτερη και ευκολότερη την προσπάθεια να έρθουν στη Γερμανία - εντός όμως του υφιστάμενου πλαισίου", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει το πρόβλημα των διαβατηρίων που χάθηκαν στους σεισμούς. "Δεν μπορούμε όμως έτσι απλά να υπονομεύσουμε την κυριαρχία των διαβατηρίων των τουρκικών αρχών και να εκδίδουμε ταξιδιωτικά έγγραφα σε αλλοδαπούς", διευκρίνισε. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντως, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα, εφόσον επιθυμούν να βρουν καταφύγιο κοντά σε συγγενείς τους που ζουν ήδη στη Γερμανία και οι οποίοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους. Για τους Σύρους η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, καθώς δεν υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και οι κάτοικοι των πληγεισών συριακών περιοχών θα πρέπει να ταξιδεύουν μέχρι την πλησιέστερη χώρα στην οποία υπάρχει γερμανική πρεσβεία.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.