Μυστική διπλωματία: Τα μαθαίνουμε όλα από την Τουρκία - Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν ξέρουν τίποτε!


 

 
Το 2020 τα ελληνικά κόμματα, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της κυβέρνησης πληροφορήθηκε από τούρκο αξιωματούχο τη διαπραγμάτευση της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή με τον Ιμπραήμ Καλίν στο Βερολίνο για τα θέματα των δυο χωρών, με «εγγυητή» τη γερμανική κυβέρνηση.

Το 2023 πληροφορούμαστε και πάλι από τούρκο αξιωματούχο για μυστική συνάντηση στις Βρυξέλλες της νέας διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννας Μαρίας Μπούρα πάλι με τον Ιμπραήμ Καλίν, παρουσία του Γενς Πλέτνερ, διπλωματικού συμβούλου του γερμανού Καγκελάριου, με αντικείμενο τα ελληνοτουρκικά.

Μετά από τρεις μήνες, πληροφορούμαστε, μάλιστα, από τον Μ. Τσαβούσογλου πως η Άγκυρα κατέθεσε πρόταση έξι σημείων για επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου! Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, ανέφερε τα τρία από τα έξι σημεία: τη συνέχιση των διερευνητικών επαφών, τη συζήτηση για τα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) και τη συνέχιση των στρατιωτικών συνομιλιών εντός του ΝΑΤΟ.

Τα άλλα τρία σημεία δεν τα γνωρίζουμε, ούτε καν γνωρίζουμε το ακριβές περιεχόμενο των έξι σημείων!

Ούτε γνωρίζουμε τι απάντησε η ελληνική κυβέρνηση-ούτε καν εξετάζει την πρόταση κοκ!
Ο πρωθυπουργός θεωρεί πως για τόσο κρίσιμα θέματα δεν πρέπει ούτε καν να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς- εδώ θα πείτε με την κάθε «ευκαιρία» αμφισβητεί τον πατριωτισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας των βουλευτών της!

(Ελπίζουμε απλώς να ήταν γνώστης εξ αρχής ο υπουργός Εξωτερικών)!  

Το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, πάντως, δεν συγκλήθηκε προφανώς όχι με ευθύνη του Νίκου Δένδια, από τον οποίο η αντιπολίτευση δεν έχει κανένα παράπονο ως προς την ποιότητα της ενημέρωσης που παρέχει κάθε φορά που συναντά τους εκπροσώπους της.

Τα πράγματα μπλέχτηκαν πολύ περισσότερο από τα όσα υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξή της στην «ΚΡΗΤΗ ΤV» και το συνάδελφο Γιώργο Σαχίνη, τα κεντρικά σημεία της οποίας ανέδειξε από το πρωί πρωτοσέλιδα το iEidiseis.gr.

Όσον αφορά στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αντί να «σκυλιάσουν» που μαθαίνουν τόσο σοβαρά θέματα από την Τουρκία, υποβαθμίζουν το θέμα, όπως ακριβώς επιθυμεί η κυβέρνηση!


iEidiseis.gr 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.