Γιουχαρίσματα και γέλια στην ομιλία Μητσοτάκη για την Παιδεία όταν μίλησε για «ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο»


 





Γιουχαρίσματα και κοροϊδευτικά γέλια ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Τέσσερα χρόνια για την Παιδεία», ενώ λίγο νωρίτερα είχε σημειωθεί ένταση έξω από το Μέγαρο με διαδηλωτές εκπαιδευτικούς.

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας, του πρωθυπουργού, ακούστηκαν δυνατά γέλια,
γεγονός, που προκάλεσε την απορία στους καλεσμένους αλλά και στον πρωθυπουργό, ο οποίος κοιτώντας προς τα θεωρεία είπε «χαίρομαι που σας ακούω χαρούμενους.
Αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας. Να ακούμε όλες τις απόψεις και να διαχειριζόμαστε κάθε κατάσταση και αναρωτιέμαι αν η προηγούμενη κατάσταση στην παιδεία ήταν για γέλια ή για κλάματα, όπως για παράδειγμα η παραβατικότητα μέσα στα πανεπιστήμια. Εμείς είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες. Η ΝΔ πρέπει να συνεχίσει για να μην ακυρωθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο το οποίο έγινε και να μην επιστρέψουμε σε άλλες εποχές, τις οποίες θέλουμε να αφήσουμε πίσω».


Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «θα ήθελα να επιφυλάξετε το πιο θερμό σας χειροκρότημα όχι σε μένα, αλλά σε αυτούς που έκαναν πράξη αυτό το πολύ σημαντικό έργο το οποίο παρουσιάσαμε, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους μαθητές, τους φοιτητές, τα στελέχη του υπουργείου παιδείας. Δεν σας κρύβω ότι αισθάνθηκα ικανοποίηση και συγκίνηση βλέποντας την ανασκόπηση του έργου που έχει γίνει αυτά τα 4 χρόνια, αλλά κυρίως ακούγοντας τις προσωπικές ιστορίες των συμπολιτών μας, τους οποίους με κάποιο τρόπο ακούμπησε αυτή η πολύ σημαντική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση την οποία υλοποιούμε. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι στην εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται μια σιωπηλή επανάσταση.

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής χτίζονται πρωτίστως μέσα από την αξιοπιστία των λόγων και των έργων. Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στην ίσως σημαντικότερη παρέμβασή μας που αφορά το ανθρώπινο δυναμικό που δεν είναι άλλη από τον διορισμό 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες, το αποδείξαμε στην πράξη. Ένα σημαντικό έργο το οποίο έχει γίνει πρέπει να έχει συνέχεια. Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι αν υπάρχει ένα πεδίο όπου οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της δικιάς μας παράταξης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε επίπεδο αντίληψης, σε επίπεδο ιδεοληψιών που έρχονται από το χθες, είναι τόσο έντονο είναι ο τομέας της παιδείας».

 

 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.