Υποχρεωτικό βραχιολάκι αναγνώρισης στα νοσοκομεία σε όλους τους ασθενείς!


 Τι προβλέπει η εγκύκλιος που έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας. Ποια στοιχεία θα περιλαμβάνει και γιατί είναι υποχρεωτικό.

Βραχιολάκι αναγνώρισης θα φορούν υποχρεωτικά οι ασθενείς που εισάγονται για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

Το μέτρο σχετίζεται με τη διασφάλιση της ταυτοποίησης των ασθενών και στην ασφαλή χορήγηση φαρμάκων υψηλού κινδύνου.

Την εγκύκλιο με τις λεπτομέρειες έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στις διοικήσεις όλων των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, η διαδικασία γίνεται, μεταξύ άλλων, για την αποφυγή λαθών κατά την παρεχόμενη φροντίδα.

Το συγκεκριμένο πλαίσιο περιγράφεται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και κρίνεται απαραίτητη η άμεση συμμόρφωση του υγειονομικού προσωπικού με τους διεθνείς στόχους για την ασφάλεια των ασθενών.

Ταυτοποίηση ασθενών με βραχιολάκι

Η ταυτοποίηση των ασθενών χαρακτηρίζεται ως μία διαδικασία, η οποία επιτρέπει την χωρίς πιθανότητα λάθους επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη υπηρεσιών Υγείας.

Για το βραχιόλι ταυτοποίησης αναφέρεται πως είναι ένα εύκαμπτο πλαστικό υλικό, πάνω στο οποίο αναγράφονται όλα τα στοιχεία ταυτοποίησης του χρήστη.

Η κ. Γκάγκα τονίζει προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων πως κάθε ασθενής πρέπει να φέρει στο καρπό του χεριού του βραχιόλι ταυτοποίησης, το οποίο θα τοποθετείται σε αυτόν μετά την εισαγωγή του για νοσηλεία ή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Βραχιόλι θα τοποθετείται στα νεογέννητα και σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, λαμβάνουν μακροχρόνια αγωγή, υποβάλλονται σε επέμβαση μίας ημέρας ή σε αιμοκάθαρση.

Ποια στοιχεία θα αναγράφονται στο βραχιολάκι του ασθενή

Για ενηλίκους και παιδιατρικούς ασθενείς: Τρία ολόκληρα ονόματα, δηλαδή όνομα, πατρώνυμο, επώνυμο (όχι υποκοριστικά), με πάντα το πατρώνυμο στη μέση.

Τα τρία ονόματα πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά που αναφέρονται στο φύλλο εισαγωγής του ασθενή και εάν είναι προσανατολισμένος σωστά, συνεργάζεται και μπορεί να απαντήσει προφορικά, οι νοσηλευτές οφείλουν να τον ρωτήσουν πριν τοποθετήσει το βραχιολάκι, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία.

Θα πρέπει, επίσης, να αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Ασθενούς του νοσοκομείου με καθαρή γραφή, αφού ληφθεί από τον ατομικό φάκελο εισαγωγής και ελεγχθεί με αντιπαραβολή.

Το βραχιολάκι θα πρέπει να φαίνεται η ημερομηνία γέννησης του ασθενούς, όπως αυτή προκύπτει από το φύλλο εισαγωγής του στο νοσοκομείο (πάντα σε σχέση με την ημερομηνία γέννησης που αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα ή στο διαβατήριό του).

Εάν η κατάσταση του ασθενούς δεν επιτρέπει την τοποθέτηση του βραχιολιού στον καρπό του (δεξί ή αριστερό), μπορεί να τοποθετηθεί στον αστράγαλο και αν αυτό είναι αδύνατο, στα κάγκελα του κρεβατιού.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.