Προεκλογικές εξαγγελίες Κ.Μητσοτάκη για έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους!!


 

 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Ενίσχυση για τους συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση στη σύνταξή τους λόγω προσωπικής διαφοράς ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός.

Το έκτακτο βοήθημα θα κυμαίνεται από 200 – 300 ευρώ και θα είναι κλιμακωτό. Η κλιμάκωση του ποσού, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα εξαρτάται από το ύψος της σύνταξής τους και τυχόν αύξησης που έλαβαν στην σύνταξη τους.

Θα υπάρχει δηλαδή, μικτό σύστημα για την κλιμάκωση του ποσού – καθώς θα παίζει ρόλο τόσο το ποσό της σύνταξης, όσο και το ποσό της προσωπικής διαφοράς.

Δηλαδή:

    συνταξιούχοι με υψηλή σύνταξη και μικρή προσωπική διαφορά (άρα μεγάλη μηνιαία αύξηση) θα λάβουν μικρότερα ποσά
    συνταξιούχοι με χαμηλή σύνταξη και μεγάλη προσωπική διαφορά (άρα μικρή μηνιαία αύξηση) θα λάβουν τώρα μεγαλύτερα ποσά

Αναφερόμενος στην αδικία στους συνταξιούχους δήλωσε: «Όταν υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για αύξηση των συντάξεων, γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν οι συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά. Να εκφράσω τον προβληματισμό μου για όσους θεσμοθέτησαν την προσωπική διαφορά και σήμερα φωνάζουν.

Υπήρχαν αδικίες. Υπήρχαν συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις που δεν πήραν αύξηση. Έχουμε καλύτερη εικόνα για την υλοποίηση. Η οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο. Θα υπάρχει έκτακτο βοήθημα για συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω μεταξύ 200 και 300 ευρώ ανάλογα με το ύψος των συντάξεών τους. Συγκεκριμένες εξαγγελίες αύριο στις 11:00 από το οικονομικό επιτελείο τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο. Η παροχή αυτή θα δοθεί εφάπαξ. Εκτιμούμε ότι το κόστος θα φτάσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, όπως τόνισε η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή.

Οι συνταξιούχοι έχουν και κρίση και μνήμη και ξέρουν ποιοι έκοψαν τις συντάξεις τους. Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το καλύτερο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της».

Εκτοξεύοντας, δε, βέλη στον ΣΥΡΙΖΑ, του καταλόγισε πως «πετσόκοψε τις συντάξεις» και σημείωσε πως η «προσωπική διαφορά» ήταν δημιούργημα του «νόμου Κατρούγκαλου». Όπως ανέφερε, υπάρχουν συνταξιούχοι και με χαμηλές συντάξεις που δεν είδαν αύξηση από την 1η Ιανουαρίου και οι οποίοι θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το newmoney το έκτακτο μπόνους θα είναι οριζόντιο για 140.000-150.000 συνταξιούχους με συντάξεις 800-1000 ευρώ οι οποίοι:

– Δεν έλαβαν καμία αύξηση καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά

-Δεν έλαβαν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα καθώς δεν ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων αφού οι συντάξεις τους κυμαίνονται από 800 – 1.000 ευρώ.

– Δεν ωφελήθηκαν από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, διότι έχουν μικρότερες συντάξεις από 1.000 ευρώ / μήνα και δεν είχαν ούτως ή άλλως κράτηση εισφοράς αλληλεγγύης.

Το μόνο τους όφελος ήταν η λογιστική μείωση της προσωπικής διαφοράς με στόχο να ανοίξει ο δρόμος των αυξήσεων και γι αυτούς στο μέλλον.

Αν ο δημοσιονομικός χώρος το επιτρέψει (μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο) η βάση των δικαιούχων θα διευρυνθεί. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, το μπόνους θα δοθεί κλιμακωτά ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

Ετσι οι μεγάλες συντάξεις θα λάβουν μικρότερο ποσό. Για παράδειγμα, όσοι έχουν σύνταξη ως 1.000 ευρώ να πάρουν 300 ευρώ επίδομα, όσοι έχουν από 1.000 ως 1.500 ευρώ να πάρουν 250 ευρώ και όσοι έχουν σύνταξη πάνω από 1.500 ευρώ να πάρουν 200 ευρώ επίδομα.
Ρυθμίσεις χρεών

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και την αναβίωση των παλαιών ρυθμίσεων οφειλών προς εφορία και Ταμεία των 100, 120 και 72 δόσεων για όσους τις έχασαν μέσα στην διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας.

Δικαιούχοι είναι πάνω από 350.000 οφειλέτες, που είχαν ενταχθεί στις ρυθμίσεις και τις έχασαν στην πορεία λόγω της ακρίβειας. Προϋπόθεση είναι να πληρώσουν 2 δόσεις μαζεμένες για να ενταχθούν.

Ταυτόχρονα εξήγγειλε νέα ρύθμιση χρεών 36 – 72 δόσεων για όσους δημιούργησαν νέα χρέη μέσα στην ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας, δηλαδή από το καλοκαίρι του 2021 και μετά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους μέχρι τότε και δημιούργησαν φρέσκα χρέη λόγω της κρίσης του πληθωρισμού.

Σε ερώτηση για το αν ο συνεπής δανειολήπτης μπορεί να χάσει την πρώτη του κατοικία, απάντησε:

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η διεθνής αρωγή θα βοηθήσει τους ανθρώπους να μείνουν στην περιοχή τους. Δεν εκτιμώ ότι θα υπάρξει νέα μεταναστευτική κρίση μετά τον σεισμό. Η τελευταία σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό ήταν σημαντική καθώς αναγνωρίστηκε η σημασία που δίνεται στην προστασία των συνόρων την οποία δεν είχαμε δει ποτέ σε αυτή την ένταση. Κατανοούμε στην Ευρώπη ότι πρέπει να φυλάμε τα σύνορά μας και αυτή η πολιτική κατακρίθηκε και δεν αναφέρομαι μόνο στα Fake news για τη μικρή Μαρία που υιοθετήθηκαν από πολιτικές δυνάμεις που δεν έχουν ζητήσει ακόμα συγγνώμη.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει φόβος για μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές μετά τον σεισμό στην Τουρκία, απάντησε:

Εκφράζω την οδύνη μου και την οδύνη του ελληνικού λαού για την καταστροφή σε Τουρκία και Συρία. Εκφράζω την υπερηφάνειά μου που οι διασώστες της ΕΜΑΚ βρέθηκαν πρώτοι στην Τουρκία, έσωσαν ζωές και αυτό αναγνωρίστηκε από την τουρκική κυβέρνηση. Αγωνίζομαι να μην ρίχνω λάδι στη φωτιά και να μην δηλητηριάζω τον λαό. Στον ΟΗΕ είπα ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Έχουν διαφωνίες αλλά μπορούν να λυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο. Πιστεύω ότι μέσα από αυτό το δράμα ίσως προκύψει κάτι καλύτερο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κρατώ τη δήλωση Τσαβούσογλου ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν καλύτερα. Καταλαβαίνω την επιφυλακτικότητα κάποιων ότι μπορεί να επιστρέψουμε στις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Ποτέ δεν έκλεισα την πόρτα του διαλόγου, η Τουρκία γνωρίζει τις κόκκινες γραμμές μας και ποια θέματα συζητάμε. Η Τουρκία γνωρίζει ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρή. Εμείς θα παίξουμε τον ρόλο μας ως γειτονική χώρα στην Τουρκία για να μπορέσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και για την επόμενη ημέρα και την ανοικοδόμηση των περιοχών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι φυσικές καταστροφές έιναι μια πραγματικότητα που θα συντροφεύει και την πατρίδα μας. Η σημασία που έχουμε δώσει στην πολιτική προστασία είναι κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση με ξεχωριστούς πόρους. Είμαστε μια σεισμογενής χώρα και οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

Σε ερώτηση για τον σεισμό στην Τουρκία και την ανταπόκριση που υπάρχει για την ελληνική βοήθεια, απάντησε:

Η Κοζάνη και η δυτική Μακεδονία θα έρθουν πιο κοντά στα κέντρα αποφάσεων με την ολοκλήρωση του Ε95. Κυβερνητικά στελέχη και κυρίως ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης έχουν βρεθεί στην περιοχή δεκάδες φορές για να καταλήξουμε στο σχέδιο που έχουμε καταλήξει και έχει την έγκριση της ΕΕ. Το σχέδιο αυτό δίνει στην Κοζάνη, στη Φλώρινα και σε έναν βαθμό στην Καστοριά τα υψηλότερα επίπεδα ωφελειών και κινήτρων. Γι’ αυτό και κοιτάνε πλέον επενδύσεις στη δυτική Μακεδονία πολύ σημαντικοί επενδυτικοί όμιλοι. Η συνεργασία και με την περιφέρεια είναι άψογη, έχουμε την τύχη εδώ στην Κοζάνη να έχουμε 4 εκλεκτούς βουλευτές της ΝΔ που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της περιοχής στα κέντρα αποφάσεων. Σε σχέση με τι γίνεται σε άλλες περιοχες της Ευρώπης που έχουν το ίδιο πρόβλημα παραγωγής λιγνίτη, είμαστε πιο μπροστά για περιοχές που παίζουν άμυνα σε μια πραγματικότητα που είναι αναπόδραστη.

Για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα αποτελέσει πρότυπο. Γι αυτό έχουμε αφιερώσει τόση ενέργεια για να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους. Δεν θέλω να βλέπω προβλήματα, θέλω να βλέπω ευκαιρίες. Ο πρωτογενής τομέας κάνει θαύματα όταν έχει την απαραίτητη στήριξη από την πολιτεία

Ο λιγνίτης έστω και ως στρατηγική εφεδρεία θα υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμα. Η μετάβαση όμως στην πράσινη ενέργεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Ένα μέρος της λογικής καχυποψίας έχει σε έναν βαθμό ξεπεραστεί», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το νοσοκομείο Κοζάνης ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Είμαι πεπεισμένος ότι η περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας θα αποτελέσει πρότυπο πράσινης μετάβασης. Γι αυτό έχουμε δαπανήσει τόση ενέργεια για διαπραγματεύσεις με ευρωπαίους για περισσότερους πόρους. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές τι έρχεται μετά τον λιγνίτη. Γνωρίζετε ότι ο λιγνίτης είχε μειωμένη συμμετοχή στην ηλεκτροπαραγωγή από το 2010. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει δικαιολογημένος προγραμματισμός για μια περιφέρεια που είχε μεγάλη εξάρτηση από έναν ενεργειακό πορό. Αυτό που παρουσιάζουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πλάνο που δίνει έμφαση όχι μόνο στα δίκτυα αλλά και στον ανθρώπινο παράγοντα. Δεν θέλω να βλέπω προβλήματα αλλά λύσεις και σας μεταφέρω την εμπειρία μου από την επίσκεψή μου σε ένα σύγχρονο οινοποιείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή και αποτελεί παράδειγμα για το πώς όταν ο πρωτογενής τομέας είναι εξωστρεφής μπορεί να κάνει θαύματα. Η δυτική Μακεδονία θα έχει τα περισσότερα κατά κεφαλήν αρδευτικά έργα. Η τηλεθέρμανση δεν θα τεθεί σε κίνδυνο στην περιοχή. Η μονάδα της Πτολεμαΐδας V είναι η απόδειξη ότι ο λιγνίτης ως εφεδρεία είτε για να στηρίξει την τηλεθέρμανση θα έχει ρόλο στην περιοχή. Η μετάβαση στην πράσινη οικονομία είναι αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εγώ φεύγω πιο αισιόδοξος από τη δυτική Μακεδονία βλέποντας και την ανταπόκριση των πολιτών και ότι ένα μέρος της καχυποψίας έχει εξαφανιστεί. Τώρα που οι άνθρωποι βλέπουν ότι υπάρχει σχέδιο έχουν κάθε δικαίωμα να βλέπουν το μέλλον με καλύτερη αισιοδοξία».

– Για την απόσταση της περιφέρειας από τα κέντρα αποφάσεων, ανέφερε:

Δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για την μονάδα αυτή που χρησιμοποιεί τη βέλτιστη τεχνολογία για την αξιοποίηση του λιγνίτη με αποτέλεσμα να είναι η πιο φτηνή αφού παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. Θα είναι σημαντική και στο μέλλον ως στρατηγική εφεδρεία. Δεν έχει ληφθεί απόφαση για μετατροπή της σε φυσικού αερίου και για το άμεσο μέλλον θα καίει λιγνίτη. Αν κάτι μάθαμε από τη ρωσική εισβολή είναι ότι δεν πρέπει να είμαστε εξαρτημένοι από έναν προμηθευτή και ότι οι φτηνότερες πηγές ενέργειας είναι οι ΑΠΕ ειδικά από τον ήλιο που τον έχουμε σε αφθονία. Όμως γνωρίζετε ότι η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ έχει ιδιατερότητες και όσο δεν έχουμε εξελιγμένες μονάδες αποθήκευσης δεν μπορεί να αφήσουμε τις μονάδες βάσεις. Πρέπει να έχουμε και τη στρατηγική των στρατηγικών εφεδρειών και αυτή τη λογική καλύπτει η μονάδα Πτολεμαΐδα V

Σε ερώτηση για την Καστοριά, το φράγμα της Κλεισούρας, το αεροδρόμιο της περιοχής, τους μηλοπαραγωγούς, το τρένο και το εμπόριο γούνας, απάντησε:

Δεν έχω απάντηση για τους ΑΗΣ που αποσύρονται, το συζητούσα με τη σύζυγό μου, θα το δούμε με τη ΔΕΗ, σίγουρα πρέπει να σκεφτούμε έξω από το κουτί για το πώς θα τα αξιοποιήσουμε. Ο λιγνίτης είναι και θα είναι ακριβός γιατί τα δικαιώματα εκπομπής άνθρακα αυξάνονται. Για τις γαλάζιες λίστες εγώ χαίρομαι και λυπάμαι γιατί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γαι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Θέλουμε τα καλύτερα και ο έλεγχοσς του βιογραφικού αποτελεί υποχρέωση του κόμματος. Υπήρχαν αστοχίες, θέλουμε να τις ελαχιστοποιήσουμε αν όχι να τις εκμηδενίσουμε

Σε ερώτηση για τον λιγνίτη, τι θα γίνει με τους σταθμούς που αποσύρονται και τις γαλάζιες λίστες υποψηφίων, απάντησε:

Για το στρατόπεδο δεν ξέρω να σας πω γιατί δεν γνωρίζω το θέμα αλλά θα έχω την απάντηση σε 11 ημέρες που θα βρεθώ στα Γρεβενά. Για το χιονοδρομικό κέντρο θα σας πω ότι είναι ένα πλεονέκτημα η χιονοδρομία στην Ελλάδα. Τα χιονοδρομικά του μέλλοντος δεν λειτουργούν μόνο για 4 μήνες. Ένα λιφτ για χιονοδρόμους μπορεί να είναι ένα λιφτ για ορεινή ποδηλασία. Το μέλλον του κέντρου της Βασιλίτσας δεν μπορώ να το φανταστώ χωρίς σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και νομίζω ότι όλοι το αναγνωρίζουν ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Μέχρι τότε δεσμεύομαι ότι θα λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Πρέπει να ρυθμίσουμε και το θέμα του δρόμου ,να βελτιωθεί και να γίνει πιο γρήγορη η πρόσβαση στη Βασιλίτσα, οι προοπτικές είναι μοναδικές όχι μόνο για το χιονοδρομικό αλλά και για τη Βάλια Κάλντα κτλ.

Σε ερώτηση για το χιονδρομικό κέντρο Βασιλίτσας και το στρατόπεδο των Γρεβενών, απάντησε:

Όπου υπάρχει εν ενεργεία περιφερειάρχης θα τον στηρίξουμε. Για τον α΄βαθμό το κόμμα παίρνει αποστάσεις από τη λογική των χρισμάτων και σε αυτό θα συνεχίσουμε, Δεν φοράμε κομματικές παρωπίδες στις συνεργασίες με τους δημάρχους. Πιστεύω ότι οι τοπικές κοινωνίες θα επιλέξουνε τους καλύτερους με ένα νέο σύστημα που δεν θα προκαλέσει φαινόμενα παράλυσης όπως αυτά της απλής αναλογικής. Εμείς θέλουμε να εκλέξουμε περισσότερους βουλευτές από ό,τι το 2019. Από εκεί και πέρα το κάθε στέλεχος είναι ελεύθερο να κάνει τις επιλογές του όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές διαδικασίες.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν χρίσματα απο ΝΔ σε δήμους και περιφέρειες, απάντησε:

Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη, συν πλην κάποιες εβδομάδες. Εγώ και η ΝΔ θα κατέβουμε με κλίμα θετικού λόγου και θετικής προοπτικής για όσα μπορούν να γίνουν. Θα μιλήσουμε σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Θα εξακολουθώ να μιλάω θετικά. Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα γιατί αναλώνει όλο τον χρόνο λέγοντας πόσο αντιδημοκρατικοι είμαστε, για το να κάνει το μαύρο-άσπρο. Εγώ έχω απάντησει γιατί θέλει να συσπειρώσει το κοινό του μπας και φτάσει το ποσοστό του 2019 όχι γιατί έχει ελπίδα ότι θα μπορέσει να φτάσει τη ΝΔ. Δεν πιστεύω τίποτα από όσα λέει ο κ. Τσίπρας περί κυβέρνησης ηττημένων. Η αναφορά που είχα κάνει στην πολιτική τερατογένεση στη ΔΕΘ ισχύει. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει το αριθμητικό ενδεχόμενο κυβέρνησης ηττημένων

Σε ερώτηση για το κλίμα με το οποίο θα πάμε σε εκλογές και για τις συνεργασίες, απάντησε:

Σίγουρα το ζήτημα του κόστους παραγωγής μας προβληματίζει και για αγρότες και κτηνοτρόφους. Και αυτός είναι ο λόγος που οι τιμές στο ράφι έχουν αυξηθεί. Καταπολεμήσαμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις για το γάλα. Έχω πάρει την απόφαση ότι θα χρηματοδοτήσουμε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023 και έχω ζητήσει να τρέξουν οι αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές. Είναι πολύ σημαντικό να διαφυλάξουμε τη γη μας και να βοηθήσουμε τους αγρότες. Χρειάζονται αρδευτικά έργα, σύνδεση με τον τουριστικό τομέα, χρειάζεται ποιότητα. Θέλουμε νέους αγρότες, έχουμε νέα εργαλεία για να τους στηρίξουμε

Σε ερώτηση για τον πρωτογενή τομέα, απάντησε:

Όλες οι πολιτικές που έχουμε ανακοινώσει είναι για να μείνει ο κόσμος στη δυτική Μακεδονία. Ξέρω ότι υπάρχει καχυποψία και αυτό δεν αντιστρέφεται από τη μια στιγμή στην άλλη με στόχο το 2030 στην επόμενη απογραφή να αντιστρέψουμε την πορεία φυγής από περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Θέλουμε να δώσουμε μια ένεση συγκρατημένης αισιοδοξίας. Η σχέση πολιτείας-πολιτών χτίζονται μέσα από την αξιοπιστία και σε περίπτωση που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι να είμαστε ειλικρινείς όπως απάντησα για το θέμα των νοσοκομείων. Για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει αλλά παρακολουθούμε την εφαρμογή της. Έχουμε και διαπραγματευτικά όπλα ώστε οι πρόνοιες της Συμφωνίας των Πρεσπών που είναι προς όφελος της χώρας θα υλοποιούνται.

– Για την μονάδα Πτολεμαΐδα V ανέφερε

Όταν υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για αύξηση συντάξεων το 2023 γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά. Να εκφράσω τον επιεικό προβληματισμό μου για τον υποκριτικό ΣΥΡΙΖΑ που θέσπισε την προσωπική διαφορά και τώρα λέει ότι με έναν νόμο και ένα άρθρο θα καταγραφεί. Υπήρχαν συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις που δεν είδαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς. Επειδή η οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα αναγγέλλω ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους αυτούς που θα είναι από 200 έως 300 ευρώ. Συγκεκριμένες εξαγγελίες αύριο από το οικονομικό επιτελείο. Η παροχή αυτή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε ότι το δημοσιονομικό κόστος θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τον χώρο της δημοσιονομικής σταθερότητας. Όσο δημιουργείται τέτοιος χώρες θα διορθώνουμε αυτές τις αδικίες.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.