Ηχηρή παρέμβαση της Β.Θάνου στπ θεσμικό ατόπημα του Ι.Ντογιάκου!


 
Αναφερόμενη στην παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογικάκου, με την οποία επιχειρεί να εμποδίσει την Αρχή Διασφάλισης το Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να διεξάγει έρευνα για τις υποκλοπές της ΕΥΠ,  η επίτιμη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου είπε ότι «Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών είναι ανεξάρτητη αρχή με συνταγματική κατοχύρωση».

Η παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου:

«Η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μόνο ως απλή διατύπωση επιστημονικής άποψης (και μάλιστα νομικά εσφαλμένης) μπορεί να χαρακτηριστεί και ουδόλως δεσμεύει την ΑΔΑΕ ως προς την άσκηση των αρμοδιοτήτων της.


Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών είναι ανεξάρτητη αρχή με συνταγματική κατοχύρωση (άρθρο 19 παρ. 2 του Συντάγματος) και οι αρμοδιότητές της ορίζονται με τον νόμο 3115/2003. Υπόκεινται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο (μόνο), αυτό σημαίνει ανεξάρτητη αρχή.

Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο έργο της, άμεσα ή έμμεσα, προσβάλλει την ανεξαρτησία της.

Η παρέμβαση της κ. Θάνου έρχεται μετά την γνωμοδότηση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου με την οποία κρίνει παράνομη την έρευνα της ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών και βάζει «φρένο» στα αιτήματα όσων ζήτησαν να ελεγχθεί αν έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.»

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.