Προσπάθεια συνένωσης και συσπείρωσης από Μητσοτάκη....""Μυστικός δείπνος"" με Σαμαρά προσπάθεια προσέγγισης με Καραμανλή!!


 


 

Επιδιώκοντας να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ομοψυχία στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης ενόψει εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί τώρα τώρα προσέγγιση με τους "καραμανλικούς" και με την ομάδα των "σαμαρικών".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκε "μυστικό δείπνο" Μητσοτάκη-Σαμαρά, όπου συζητήθηκαν εωτερικά θέματα της ΝΔ, η εκλογική στρατηγική του κόμματος και θέματα στα οποία ο πρώην πρωθυπουργός είχε διαφοροποποιηθεί από τη γραμμή του Μαξίμου.

Από άλλες πηγές αναφέρεται ότι  στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με τη σύνθεση ψηφοδελτίων. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να συμπεριληφθούν σε ψηφοδέλτια του Βόρειου και του Δυτικού Τομέα Αθήνας  τουλάχιστον τρεις νέοι υποψήφιοι που ανήκουν στη "σφαίρα επιρροής" του.

Οι σχέσεις Μητσοτάκη- Σαμαρά βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και η "ψυχρότητα" που είχε δημιουργηθεί εξ αιτίας κάποιων δημόσιων τοποθετήσεων του πρώην πρωθυπουργού, ανήκει στο παρελθόν. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί πρωτεύον να παραμείνει αρραγής η παράταξη, προκειμένου, να επιτύχει τους εκλογικούς στόχους της και να αποτρέψει τον "κίνδυνο" επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Λιγότερο θετικό είναι το κλίμα στις σχέσεις Μητσοτάκη-Καραμανλή,
αν και δεν υπάρχουν προβλήματα  συνεννόησης και συνεργασίας με "καραμανλικούς" βουλευτές. Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θεωρούν απολύτως αναγκαία τη συστράτευση του πρώην πρωθυπουργού στον προεκλογικό αγώνα, με δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις υποστηρικτικές προς την κυβέρνηση.

Κατά τις εκτιμήσεις τους, η ενεργοποίηση του Κ. Καραμανλή μπορεί να συγκρατήσει τις διαρροές προς τα ακροδεξιά κόμματα που μπορεί να υποστεί η ΝΔ ιδιαίτερα στις εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας.

Πρώτη κίνηση προσέγγισης με συμβολικό χαρακτήρα θα είναι ένα τετ α τετ Μητσοτάκη-Καραμανλή, που μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.