Κατάθεση της Γιάννας Παπαδάκου στο Ειδικοό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλου,-Τουλουπάκη..""Ψέματα όσα είπε στις καταθέσεις της η Ράικου ""


 


 Όσα είπε στις καταθέσεις της η κ. Ράικου ήταν ψέματα!». Είναι λόγια της γνωστής δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου από την κατάθεση που δίνει αυτή την ώρα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, στη δίκη του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, η οποία είχε βρεθεί μεταξύ των κατηγορουμένων, για τη δήθεν σκευωρία της Novartis, αλλά απαλλάχτηκε από τον Άρειο Πάγο, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, στην κατάθεση της στράφηκε εναντίον της επίσης πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, που ήταν μάρτυρας κατηγορίας κατά Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη.

Αναφερόμενη στους χειρισμούς της κ. Ράικου, για την υπόθεση Novartis, η κ. Παπαδάκου υποστήριξε πως «η πρώην εισαγγελέας είχε απροθυμία να ελέγξει πολιτικά πρόσωπα που σχετίζονταν με τη Novartis».

Η κ. Παπαδάκου συνέχισε σήμερα την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο, η οποία είχε διακοπεί στις 20 Δεκεμβρίου του 2022.

Τα λόγια της ήταν καταπέλτης σε βάρος της πρώην εισαγγελέως καταπολέμησης της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Είπε η κ. Παπαδάκου:

«Η κα Ράικου έχει δώσει πέντε καταθέσεις. Από αυτές τις πέντε, είπα και το επαναλαμβάνω, πως το μόνο που είναι αλήθεια είναι το όνομά της. Έχει μπλέξει κάποια πραγματικά περιστατικά με το ψέμα».

Και συμπλήρωσε:

«Πράγματι την επισκέφτηκα δυο φορές αλλά ο σκοπός της επίσκεψης δεν είναι αυτός τον οποίο έχει περιγράψει».

Η κα Παπαδάκου σημείωσε επίσης ότι η ίδια επισκεπτόταν την κα Ράικου πολλά χρόνια προτού ο κ. Παπαγγελόπουλος γίνει υπουργός.

«Η σχέση μου με την κα Ράικου ήταν τέτοια που μου επέτρεπε να την επισκέπτομαι» τόνισε η δημοσιογράφος, ενώ υπογράμμισε ότι η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είχε πει ψέματα για τον χρόνο που φέρεται να την είχε επισκεφτεί στο γραφείο της στην Εισαγγελία.

Όπως ανέφερε η Γιάννα Παπαδάκου κατά τις επισκέψεις στο γραφείο της κ. Ράικου στην Εισαγγελία Διαφθοράς ρωτούσε και για άλλες υποθέσεις εκτός της Novartis, όπως για παράδειγμα η υπόθεση Πανγαία.

Ενώ αναφερόμενη στην αντικειμενικότητα της είπε:

«Εγω κυρία πρόεδρε έχω γράψει εναντίον των συμφερόντων του πατέρα μου».

Και σημείωσε:

«Ακόμη και τώρα πιστεύω ότι η Ράικου παραιτήθηκε γιατί έμαθε για τα εμβάσματα του συζύγου της . Δεν μπορεί να μην γνώριζε τα εμβάσματα που έμπαιναν στους λογαριασμούς της. Δεν έπρεπε η κ. Ράικου να γνωρίζει την κατάσταση των λογαριασμών της; Οι κατάλογοι με τα εμβάσματα είχαν έρθει το Μάρτιο του 2017 στον εισαγγελέα Σέβη, πριν παραιτηθεί δηλαδή. Το θεωρώ απίθανο να μη γνώριζε.

H Ράικου είχε καταθέσει ότι για πρώτη φορά άκουσε για πολιτικά πρόσωπα από μένα. Στην παραίτησή της αποδεικνύεται ότι είχε πάρει τα εμβάσματα. Η κ. Ράικου είπε ψέματα στον Αντεισαγγελέα ΑΠ κ. Σοφουλάκη και στην ανακρίτρια κ. Αλεβιζοπούλου».

Και συμπλήρωσε:
«Με την παραίτησή της ομολογεί ότι έχει λάβει γνώση των εμβασμάτων προς τους γιατρούς.

Λίγο μετά τις 7 Ιανουαρίου, πριν την κατάθεση Τσενεκίδη (ο λόγος που την επισκέφτηκα ήταν ότι την πρωτοχρονια του 2017 είχε αποπειραθεί να αυτοκτονησει ο κ. Νίκος Τσενεκίδης). Η δευτερη επίσκεψή μου ήταν το Φεβρουάριο. Ηθελα να τη ρωτήσω εάν υπάρχει ψητό.

Πρόεδρος: Δηλαδή δεν ρωτήσατε για πολιτικά πρόσωπα;

Παπαδάκου: Στη δεύτερη συνάντηση τη ρώτησα αν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα

Έκανα μήνυση στην κα Ράικου για όλα αυτά.

Πρόεδρος: Γιατί η κα Ράικου παρίστανε ότι δεν υπήρχαν στον ορίζοντα πολιτικά πρόσωπα;

Παπαδάκου: Ηη Ράικου είχε μια απροθυμία να ελέγξει πολιτικά πρόσωπα. Η κα Ράικου είχε έγγραφα από το εξωτερικό για το σκάνδαλο Novartis. Είχε το μηχανισμό

Eπειδή με γνώριζε χρόνια η κα Ράικου ήξερε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να με είχε στείλει ο κ. Παπαγγελόπουλος

H κα Ράικου φάσκει και αντιφάσκει, δεν στέκουν αυτά τα πράγματα

Πρόεδρος: Γνωρίζατε τι σχέση έχει ο Παπαγγελόπουλος με την κ. Ράικου

Παπαδάκου: Από όσο ξέρω είχαν μια καλή σχέση από ποτέ. Πιστεύω ότι δεν υπήρξαν ποτέ τηλεφωνήματα από Παπαγελόπουλο. Αλλιώς θα είχε φέρει αποδεικτικά από τις κλήσεις. Γιατί δεν τις έφερε;

Απαλλακτική γιά τον πρώην Υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ήταν η δημοσιογράφος, που τόνισε:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκλείεται να τις ζητούσε να κατασκευάσει στοιχεία.

Πιστεύω ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν ήξερε καν την αναφορά της ανακρίτριας Ζαμανίκα όχι να τη διοχέτευσε στο Documento. Ήταν κοινό μυστικό στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι υπήρχε ένα θέμα με τα έγγραφα στην υπόθεση Παπαντωνίου».

Ενώ αναφερόμενη σε όσα κατέθεσε εναντίον Παπαγγελόπουλου ο ε.τ. Αντεισαγγελέας ΑΠ Παναγιώτης Αθανασίου είπε:

«Ο Αθανασίου είπε όσα είπε, επειδή δεν ανανεώθηκε η θητεία του»!
Η δίκη συνεχίζεται.
 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.