Συνελήφθη γιατρός για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ σε αθλητές – Κατηγορείται και για απάτη στον ΕΟΠΥΥ


Στη σύλληψη γιατρού προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής αστυνομίας, με τη κατηγορία ότι χορηγούσε σκευάσματα ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, καθώς και απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας η γιατρός, από τον Μάρτιο του 2020, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της, χορηγούσε μη εγκεκριμένες από τον ΕΟΦ θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο του πελάτη, είτε στο σπίτι της.

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρεις κατηγορίες σκευασμάτων. Συγκεκριμένα ήταν μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ, φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της η γιατρός είχε συστήσει εταιρία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις, ενώ κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση.

Οι αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου της, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.