ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, Η ΓΣΕΕ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ!!


 


 Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, ζητάει ενίσχυση των ευάλωτων καταναλωτών μέσω της, κατά προτεραιότητας, τιμολόγησής τους με τις ενεργειακές πηγές μικρότερου κόστους παραγωγής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «… η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ κατακλύζεται καθημερινά από μηνύματα καταναλωτών που είτε καταγγέλλουν αθέμιτες πρακτικές προμηθευτών είτε διαμαρτύρονται για τον εφιάλτη της ακρίβειας είτε μας μεταφέρουν την απόγνωσή τους για την τρέχουσα κατάσταση…

Γεννιέται, μ’ άλλα λόγια, ο νέος υπερχρεωμένος Έλληνας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με δεκάδες οφειλές τις οποίες πλέον δεν μπορεί να καλύψει.

Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι δεν υπάρχει επαρκές προστατευτικό πλαίσιο (όπως ήταν ο “Νόμος Κατσέλη”), αφού ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι προσανατολισμένος στην ικανοποίηση των πιστωτών ενώ και η πλατφόρμα του “εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών” κρίνεται αποτυχημένη.

Για εμάς, είναι πρωταρχική και άμεση ανάγκη, η Πολιτεία να πάρει άμεσα, ουσιαστικά μέτρα, για να αντιμετωπιστεί η ζοφερή κατάσταση που έχουμε μπροστά μας.

Προτείνουμε:

  •     Αναστολή λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
  •     Προώθηση όλων των τύπων ενέργειας (π.χ. υδρογόνο, γεωθερμία, κ.λπ.) χωρίς προκαταλήψεις και προτεραιοποιήσεις.
  •     Ενίσχυση των ευάλωτων καταναλωτών μέσω της κατά προτεραιότητας τιμολόγησής τους με τις ενεργειακές πηγές μικρότερου κόστους παραγωγής.
  •     Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής.
  •     Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  •     Αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά του δικαίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα διαχύσει την αύξηση αυτή σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων-καταναλωτών».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.