Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου: Αυστηρή παρέμβαση και προειδοποίηση για τις υποκλοπές της κυβεένησης!!


 




Με την ειδική σήμανση του έκτακτου (alert), το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI) έβγαλε δύο ανακοινώσεις αναφορικά με την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις καταιγιστικές αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το IPI στο πρώτο alert, κάνει εκτενή αναφορά στο χρονικό των αποκαλύψεων με τα 33 ονόματα πολιτικών δημοσιογράφων και επιχειρηματιών και εστιάζει ιδιαίτερα στο πως αυτές αντιμετωπίστηκαν από τον πλέον αρμόδιο κυβερνητικό εκπρόσωπο και εκπρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το σόου εσωτερικής κατανάλωσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι προκλητικές δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου, σε συνδυασμό με τα υποτιμητικά λόγια του προς τον δημοσιογράφο εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη στο επίκεντρο του δεύτερου alert, του IPI το οποίο μιλάει για «επίθεση».

Παράλληλα στις αναρτήσεις του Ινστιτούτου σημειώνεται πως πρόκειται για «ανησυχητικές αποκαλύψεις» και ζητείται έρευνα για τους «έξι δημοσιογράφους, διευθυντές εφημερίδων και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης που περιλαμβάνονται στη λίστα με τα ονόματα.

    🇬🇷#Greece: Yet more worrying revelations about use of Predator spyware to hack media figures. A thorough investigation is needed immediately.

    Six journalists, newspaper directors & media owners are among the list of names published by @documentonews.https://t.co/rtg7YgeiBh

    — IPI – The Global Network for Independent Media (@globalfreemedia) November 8, 2022

Όπως οι περιπτώσεις του Αλέξη Παπαχελά, διευθυντή της Καθημερινής, του Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη των Παραπολιτικών, του Πάνου Κυριακόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου του Star (συμφερόντων Βαρδινογιάννη), του Παναγιώτη Μπόμη, διευθύνοντος συμβούλου της DPG Media (συμφερόντων Γιαννακόπουλου), του Αντώνη Δελλατόλα, εκδότη της εφημερίδας Ποντίκι και της Εύας Αντωνοπούλου, δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ και συζύγου του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στη δεύτερη ανάρτηση, επισημαίνεται καυστικά πως μετά τις αποκαλύψεις του documento, ήρθε η «λεκτική επίθεση» και η δυσφήμηση του ρεπορτάζ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Το ινστιτούτο υπογραμμίζει τον χαρακτηρισμό «εθνικός συκοφάντης» που χρησιμοποίησε ο Οικονόμου για να χαρακτηρίσει τον Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και τις υπόνοιες που άφησε για ρωσική χρηματοδότηση.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.