Και οι μικρομεσαίοι στην απεργία της Τετάρτης - Διεκδικούν μέτρα στήριξης


Μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζήτησαν οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Εμπόρων (ΟΕΕΘ) και Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ) και το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ταξί «Ο Ερμής», σε κοινή συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής τους, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 9 Νοεμβρίου.

Οι φορείς επισήμαναν πως αν δεν ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τότε δεν αποκλείεται η ενεργειακή κρίση και ακρίβεια στις πρώτες ύλες να οδηγήσουν σε «λουκέτα» και μαζικές απολύσεις.

Οι εκπρόσωποι των φορέων θα συμμετάσχουν στην προσυγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί την 9η Νοεμβρίου στις 10.30 έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αλλά όπως διευκρινίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, την ίδια ημέρα θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θα κυκλοφορούν και ταξί.

Με προσωπικό ασφαλείας, για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων, θα λειτουργεί την 9/11 ο ΟΑΣΘ, ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων του οργανισμού να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Κανονικά θα εκτελούνται την ίδια ημέρα τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των ΑμεΑ του ΟΑΣΘ, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

«Θα συμμετάσχουμε στην συγκέντρωση την 9/11, θα ακολουθήσουμε την πορεία και θα επιδώσουμε κοινό ψήφισμα στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κοινοποιούμε τα προβλήματά μας, επειδή δεν ασχολούνται με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης.

«Οι μικρομεσαίοι ζητάμε να ισχύσει και για εμάς το ακατάσχετο, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, φορολόγηση με ίδιους όρους με τους υπόλοιπους φορολογούμενους και όχι από το πρώτο ευρώ», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΟΒΣΘ , Αθανάσιος Νικολόπουλος τόνισε ότι «η μία κρίση διαδέχεται την άλλη, ενεργειακή κρίση και ακρίβεια στις πρώτες ύλες σε συνδυασμό με τη συσσώρευση πανδημικών και ληξιπρόθεσμων χρεών, έχουν φέρει σε τέλμα τους μικρομεσαίους», σημειώνοντας ότι «εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλον για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή».

«Οι αυξήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες περνάνε στον καταναλωτή. Οι μικρομεσαίοι υποφέρουν, αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα θα έχουμε δραματικές συνέπειες», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΕΘ, Πάνος Καρασαββίδης.

«Οι ραγδαίες αυξήσεις στα καύσιμα μας γονατίζουν, δεν μπορούμε να ορθοποδήσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης, Κλήμης Λεοντιάδης, τονίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και να επανέλθει το μέτρο της επιδότησης τους.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.