ΑμεΑ: Χωρίς επίδομα λόγω λογισμικού


Οι συνταξιούχοι δεν έχουν λάβει το ποσό εδώ και 40 μήνες επειδή δεν έχει τεθεί σε λειτουργία η απαιτούμενη εφαρμογή

Επιστολή σχετικά με την έλλειψη απαιτούμενου λογισμικού συστήματος για τη χορήγηση του επιδόματος ανικανότητας σε συνταξιούχους με αναπηρία του e-ΕΦΚΑ απευθύνει η ΕΣΑμεΑ στον διοικητή του e-ΕΦΚΑ Π. Δουφεξή.

Στη σχετική επιστολή αναφέρει ότι μέσω της υπηρεσίας της «Διεκδικούμε Μαζί» η ΕΣΑμεΑ είναι αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που έχουν συνταξιοδοτηθεί βάσει του Π.Δ. 169/1997. Συγκεκριμένα, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι με αναπηρία δικαιούνται πλήρη σύνταξη γήρατος με ειδικές διατάξεις και επιπρόσθετα το επίδομα ανικανότητας, όπως για παράδειγμα οι συνταξιούχοι με αναπηρία όρασης.

«Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις συνταξιούχων», τονίζει η συνομοσπονδία, «που είχαν εργαστεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με ειδικό καθεστώς ΙΚΑ και εδώ και πολλούς μήνες δεν έχουν λάβει το επίδομα ανικανότητας που δικαιούνται, καθώς υπάρχει ζήτημα στην έκδοση σχετικής απόφασης από τον e-ΕΦΚΑ λόγω έλλειψης κατάλληλου λογισμικού, όπως αναφέρουν υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ μετά από σχετική επικοινωνία που είχε η υπηρεσία “Διεκδικούμε Μαζί”.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις συνταξιούχων με αναπηρία που έχουν αιτηθεί το επίδομα ανικανότητας εδώ και 40 μήνες και έως σήμερα δεν το έχουν λάβει». Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον διοικητή να προβεί στις ανάλογες ενέργειες ώστε να τεθεί σε λειτουργία το απαιτούμενο λογισμικό για την απόδοση του επιδόματος ανικανότητας στους δικαιούχους συνταξιούχους με αναπηρία. Σε διαφορετική περίπτωση να υπολογιστεί το ποσό του επιδόματος ανικανότητας με χειρόγραφο τρόπο και να πραγματοποιηθεί άμεσα η απόδοσή του.

«Τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τα μέλη των οικογενειών τους έχουν να αντιμετωπίσουν, παράλληλα με τη μακροχρόνια κρίση, το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας στα προϊόντα βασικών αναγκών, την ενέργεια, τα καύσιμα, αλλά και τη στασιμότητα των αναπηρικών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων. Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία ή και χρόνια πάθηση, οδηγεί εν τέλει σε φτωχοποίηση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για άλλη μία περίπτωση κακοδιαχείρισης από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την οποία θα πρέπει να απολογηθούν η κυβέρνηση και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος με κάθε ευκαιρία διαφημίζει τη δήθεν εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

dimokratia.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.