Στις 09:30 έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ''Κιβωτό του Κόσμου''Σήμερα στις 09.30 έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τις τελευταίες ώρες αυξάνονται οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για όσα λάμβαναν χώρα πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΜΚΟ με θύτες στελέχη της Οργάνωσης και θύματα ανήλικα παιδιά σε διάφορες δομές ανά την χώρα και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Eξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας της «Κιβωτού»

Η υπόθεση έχει μεταφερθεί από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη η οποία έχει αναλάβει την διερεύνηση της. Κατά την σύσκεψη θα εξεταστεί το πλαίσιο λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου το διάστημα που λαμβάνουν χώρα οι εισαγγελικές ενέργειες με γνώμονα την εξασφάλιση της προστασίας των παιδιών για το διάστημα αυτό χωρίς να κινδυνεύσει η στέγαση τους και η παροχή των απαραίτητων αγαθών για την διαβίωση τους στη δομή.

Η ταχύτατη ολοκλήρωση των ερευνών είναι απαραίτητη, όπως σχολιάζουν αρμόδια στελέχη, ώστε στη συνέχεια να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για την συνέχιση της λειτουργίας της δομής χωρίς την εμπλοκή όσων εμπλέκονται στις καταγγελίες και βέβαια να μην υπάρχουν σκιές για την επόμενη ημέρα.

Δεδομένη θεωρείται η εντατικοποίηση του ελέγχου στην Κιβωτό του Κόσμου με την συμμετοχή κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου όσον αφορά τα παιδιά που μένουν σε αυτή, ενώ ελεγκτής θα αναλάβει να ελέγξει όλη την διοικητική δομή και λειτουργία.

Τέλος η οικονομική ενίσχυση

Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι καταγγελίες ανέστειλαν την οικονομική ενίσχυση και την μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας, αντίστοιχα, χωρίς όπως διευκρινίζουν αρμόδια στελέχη να τίθεται κίνδυνος για την λειτουργία της δομής και κατ’ επέκταση της ομαλής διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενεί. Άλλωστε, ο προσανατολισμός που υπάρχει είναι να αντικατασταθεί το παρών διοικητικό συμβούλιο από ένα μεταβατικό σχήμα με κρατικούς λειτουργούς μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και εφόσον είναι απαραίτητο να υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση προκειμένου η λειτουργία να συνεχιστεί υπό νέο πλαίσιο.

Όπως σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης δεν πρόκειται να κλείσει η «Κιβωτός», διότι θα είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να βρεθούν στο δρόμο.

Ποιοι θα συμμετέχουν στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης που θα αναλάβουν να τρέξουν τις όποιες αποφάσεις και την διαχείριση της κατάστασης με την απαραίτητη ευαισθησία και προσοχή για τα παιδιά που παραμένουν στις δομές.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.