Επικεφαλής Μετεωρολογίας ΟΗΕ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «ευλογία» για το κλίμα


Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας (WMO) δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επιταχύνει τη μετάβαση προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, παρά τη βραχυπρόθεσμη αύξηση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα όπως ο άνθρακας.

«Είναι σαφές ότι ο πόλεμος αυτός στην Ουκρανία θα επιταχύνει την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων και, επίσης, επιταχύνει την πράσινη μετάβαση», δήλωσε ο Πέτερι Τάαλας, ο γενικός γραμματέας του WMO κατά την παρουσίαση μεγάλης έκθεσης του Οργανισμού για την ενέργεια.

Πίσω από τους στόχους βρίσκονται οι χώρες αναφορικά με την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

«Από κλιματικής απόψεως, ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να θεωρηθεί ευλογία», πρόσθεσε. Ο Οργανισμός σημειώνει στην έκθεσή του ότι οι χώρες υστερούν ως προς τις δεσμεύσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έχοντας μέχρι στιγμής δεσμευθεί για την ανάπτυξη κάτω του 50% της δυναμικότητας που χρειάζεται μέχρι το 2030 για την εκπλήρωση των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού.

Τα σχόλια από τον Πέτρη Ταάλα, γ.γ. του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, ήρθαν καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει έλλειμμα σε ενεργειακές ανάγκες —που προκλήθηκαν εν μέρει από οικονομικές κυρώσεις κατά της βασικής παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου Ρωσία— και οι τιμές των ορυκτών καυσίμων έχουν αυξηθεί.

Τα μνημόνια ήταν ευλογία για την Ελλάδα, η πανδημία ήταν ευλογία για την επιστήμη και τις φαρμακευτικές, τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ευλογία για το κλίμα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ!

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.