«Μαγκωμένος» ο Σολτς χρειάστηκε τη βοήθεια ερωτήσεων για να κάνει τη δήλωση στήριξης στην Ελλάδα


«Μαγκωμένος» ο Σολτς χρειάστηκε τη βοήθεια ερωτήσεων για να κάνει τη δήλωση στήριξης στην Ελλάδα

Την απόλυτη  ικανοποίηση του για την ” πολύ καθαρή απάντηση” που έδωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς , σχετικά με τους ανιστόρητους τουρκικούς ισχυρισμούς για τα ελληνικά νησιά , εξέφρασε ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο στις κοινές δηλώσεις που έκαναν Μητσοτάκης-Σολτς, ο Γερμανός καγκελάριος χρειάαστηκε το «σπρώξιμο» δύο δημοσιογραφικών ερωτήσεων για να δηλώσει ότι “δεν υπάρχει περίπτωση μέλη της Συμμαχίας να αμφισβητούν ευθέως  κυριαρχίες άλλων μελών”.

Έστω κι έτσι χρήσιμη είναι η δήλωση, αλλά το …μάγκωμα Σολτς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Επίσης, ο κ. πρωθυπουργός τόνισε ότι η θέση  της Ελλάδας  είναι πλέον αναβαθμισμένη διεθνώς και πρωταγωνιστεί στη διαμόρφωση κοινών ευρωπαικών πολιτικών. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι για την Ελλάδα οι πολεμικές αποζημιώσεις παραμένουν ανοιχτό θέμα και ιδιαίτερα το κατοχικό δάνειο. Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε “είναι κρίμα ο Ερντογάν να μη βλέπει ότι βαδίζει σε ένα αδιέξοδο”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων λέγοντας ότι πρέπει να βρούμε τρόπους να γεφυρώσουμε τις διαφωνίες μας.

Δεν υπάρχουν διαφωνίες. Ελληνική απαίτηση υπάρχει και είναι δικαιότατη…
Από Militaire News
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.