Την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ υποστηρίζουν οι αρχηγοί εννέα ευρωπαϊκών κρατών


Την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ υποστηρίζουν οι αρχηγοί εννέα ευρωπαϊκών κρατών

Την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ υποστηρίζουν οι αρχηγοί εννέα ευρωπαϊκών κρατών-μελών της συμμαχίας, με κοινή δήλωση που εξέδωσαν την Κυριακή καλώντας ταυτόχρονα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη να ενισχύσουν με εξοπλισμό το Κίεβο.

«Εμείς, οι Πρόεδροι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, χώρες των οποίων οι ηγέτες επισκέφθηκαν το Κίεβο κατά τη διάρκεια του πολέμου και είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τις συνέπειες της ρωσικής επίθεσης, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στην κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία, και για το λόγο αυτό εκδίδουμε την ακόλουθη δήλωση:

Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Δεν αναγνωρίζουμε και δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τις ρωσικές προσπάθειες προσάρτησης οποιουδήποτε ουκρανικού εδάφους.

Υποστηρίζουμε σταθερά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ του 2008 στο Βουκουρέστι σχετικά με τη μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας.

Υποστηρίζουμε την Ουκρανία στην άμυνά της κατά της ρωσικής εισβολής, απαιτούμε από τη Ρωσία να αποσυρθεί αμέσως από όλα τα κατεχόμενα εδάφη και ενθαρρύνουμε όλους τους Συμμάχους να αυξήσουν σημαντικά τη στρατιωτική τους βοήθεια προς την Ουκρανία.

Όλοι όσοι διαπράττουν εγκλήματα επίθεσης πρέπει να λογοδοτήσουν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.»

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.