Ξεκινάει η ηλεκτρονική δήλωση αποθεμάτων ξυλείας απο το Υπουργείο Ανάπτυξης!!


 ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ   ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ......ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ..
ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ  ΟΜΩΣ  ΓΙΑΤΙ  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ;;; ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ  ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ....ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ;;;

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, για τη δήλωση των αποθεμάτων σε καυσόξυλα και η οποία είχε προαναγγελθεί, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επιχείρηση της κερδοσκοπίας.

Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώθηκε μπαράζ ελέγχων στην αγορά, ενώ στο μικροσκόπιο της ΔΙΜΕΑ έχουν μπει τόσο οι χονδρέμποροι όσο και πάνω από 100 επιχειρήσεις λιανικής.

Η δήλωση των αποθεμάτων θα γίνει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, που ενεργοποιείται από σήμερα 24 Οκτωβρίου 2022, θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 26/10/2022 στις 23:59, και στη συνέχεια τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε (5) εργάσιμες ημέρες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την υπουργική απόφαση.

Η πρόσβαση για την υποβολή δηλώσεων από τους υπόχρεους γίνεται είτε απευθείας μέσω του συνδέσμου https://supplies.businessportal.gr είτε μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ( http://www.mindev.gov.gr), στην οποία μπορούν να επιλέξουν τον σύνδεσμο: «Δήλωση Αποθεμάτων Ξυλείας και Στερεών Καυσίμων».

Η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων αφορά αποκλειστικά σε καυσόξυλα παντός είδους, πέλλετ, μπρικέτες και προσάναμμα (δαδί).

Το υπουργείο Ανάπτυξης καλεί τους υπόχρεους να ανταποκριθούν με συνέπεια και υπευθυνότητα στις υποχρεώσεις τους. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει ότι οποιαδήποτε διαπίστωση παράβασης προκύψει κατόπιν ελέγχου από τα αρμόδια όργανα, επισύρει την επιβολή υψηλών προστίμων καθώς και την κατάσχεση των ποσοτήτων ξυλείας για την οποία δεν υποβλήθηκε δήλωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, εισαγωγή, εμπορία, χονδρική και λιανική πώληση, μεσιτεία, διακίνηση, διανομή και αποθήκευση στερεών καυσίμων και ξυλείας που προορίζεται για καύση ότι εκδόθηκε η υπό στοιχεία 100318/18-10-2022 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Δήλωση αποθεμάτων στερεών καυσίμων που προορίζονται για τη θέρμανση χώρων» (Β’ 5437), η οποία αποσκοπεί αφενός στην εποπτεία της αγοράς ως προς την επάρκεια των ως άνω προϊόντων και αφετέρου στην παρακολούθηση των αποθεμάτων σε συνδυασμό με την τιμή πώλησής τους, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων αφορά αποκλειστικά σε καυσόξυλα παντός είδους, πέλλετ, μπρικέτες και προσάναμμα (δαδί).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων ενεργοποιείται από σήμερα Δευτέρα 24/10/2022 και η πρόσβαση για την υποβολή δηλώσεων από τους υπόχρεους γίνεται είτε απευθείας μέσω του συνδέσμου https://supplies.businessportal.gr είτε μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ( http://www.mindev.gov.gr), στην οποία μπορούν να επιλέξουν τον σύνδεσμο: «Δήλωση Αποθεμάτων Ξυλείας και Στερεών Καυσίμων».

Τα στοιχεία αποθεμάτων μπορούν να δηλώνονται από τους υπόχρεους έως και την Τετάρτη 26/10/2022 στις 23:59, και στη συνέχεια τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε (5) εργάσιμες ημέρες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την υπουργική απόφαση.

Παρακαλούνται όλοι οι υπόχρεοι, όπως ανταποκριθούν με συνέπεια και υπευθυνότητα στις υποχρεώσεις τους, καθώς οποιαδήποτε διαπίστωση παράβασης προκύψει κατόπιν ελέγχου από τα αρμόδια όργανα, επισύρει την επιβολή υψηλών προστίμων καθώς και την κατάσχεση των ποσοτήτων ξυλείας για την οποία δεν υποβλήθηκε δήλωση.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.