Αγροτικό πετρέλαιο: Επιστροφή χωρίς αιτήσεις και πλατφόρμες



Ούτε αιτήσεις, ούτε πλατφόρμες   θα χρειαστούν για την  επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο που αναμένεται να πιστωθεί εντός του Αυγούστου με ένα κονδύλι ύψους 65 με 70 εκατ. ευρώ τελικά, αντί για 60 εκατ. που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Τα δεδομένα για τον υπολογισμό της ενίσχυσης θα αντληθούν από τη λίστα ετήσιας κατανάλωσης πετρελαίου που αξιοποιούταν μέχρι και το 2016, έτος κατά το οποίο δόθηκε για τελευταία φορά η επιστροφή. Από τα λίτρα ετήσιας κατανάλωσης που ορίζονται σε αυτήν, η επιδότηση θα αφορά στη μισή ποσότητα κατανάλωσης.


Ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει η υπόθεση της επιστροφής του φόρου πετρελαίου στους δικαιούχους παραγωγούς αλλάζει και πλέον δεν απαιτείται κάποια ενέργεια από τους αγρότες, αρκεί να έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ φέτος και πέρυσι.

Όπως λένε πληροφορίες  από τον κρατικό προϋπολογισμό θα αντληθούν 67 εκατ. περίπου ευρώ για την χρηματοδότηση του μέτρου, ενώ θα απαιτούνταν τα διπλάσια, για να δοθεί η ενίσχυση για όλους τους μήνες του 2022, ενώ δεν αποκλείεται να  υπάρξει τελικά κάποια συμπληρωματική ενίσχυση στα τέλη φθινοπώρου


Ανά κεφάλι ζώου η ενίσχυση των κτηνοτρόφων
Στην περίπτωση των κτηνοτρόφων η ενίσχυση θα υπολογιστεί βάσει του ζωικού κεφαλαίου που έχουν δηλωμένο και για την ακρίβεια ανά κεφάλι ζώου. Σύμφωνα με την ετήσια λίστα κατανάλωσης πετρελαίου, για την εκτροφή ενός προβάτου απαιτούνται 2,9 λίτρα πετρελαίου κάθε χρόνο. Έτσι, η ενίσχυση στην επικείμενη πληρωμή αφορά σε 1,45 λίτρα για κάθε δηλωμένο ζώο, με το ποσό ανά κεφάλι να διαμορφώνεται στα 60 λεπτά περίπου. Συνεπώς για μια μικρή μονάδα με 100 δηλωμένα πρόβατα, ανεξαρτήτου ηλικίας, η ενίσχυση θα είναι της τάξης των 60 ευρώ.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.