Ένας χρόνος από την καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη – «Μας ξέχασαν, δεν έχει αλλάξει τίποτα»


Ένας ολόκληρος χρόνος έχει περάσει από την πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη και οι καταστροφικές της συνέπειες είναι ακόμα ορατές με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι η κυβέρνηση τους ξέχασε εντελώς.

Έναν χρόνο μετά το κράτος δεν έχει δώσει τις αποζημιώσεις που έπρεπε αλλά και τις άδειες κατεδάφισης, ώστε να επιτρέψουν στον κόσμο να φτιάξει τα σπίτια του.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δευτεραίος, κάτοικος της Βαρυμπόμπης, στην τηλεόραση του Open «δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα ένα χρόνο μετά. Αυτή τη στιγμή από το κράτος έχουν δοθεί τέσσερις άδειες κατεδάφισης στα 77 σπίτια που έχουν καεί» ενώ πρόσθεσε πως «μέχρι και σε κάποιες οικογένειες που κάηκε εντελώς το σπίτι τους – όπως το δικό μου- τους έκοψαν την επιδότηση ενοικίου. Η μητέρα μου έμενε στη Βαρυμπόμπη, το σπίτι κάηκε και τώρα πληρώνω ενοίκιο στη Νέα Ιωνία».

Ο κ. Δευτεραίος κατηγόρησε τις υπηρεσίες του κράτους για μεγάλη καθυστέρηση λέγοντας «δεν έχουν μάθει από το Μάτι. Κάθε χρόνο καίγεται η Ελλάδα τι έχουν κάνει. Πότε κάλεσαν να μας κάνουν μια εκπαίδευση για να σβήνουμε μόνοι μας τα σπίτια μας. Δεν κάνουν τίποτα. Καίνε μόνο την Ελλάδα».

«Τα 80.000 που δίνει το κράτος σαν αποζημίωση είναι πενιχρή. Ενωθήκαμε οι κάτοικοι και βοηθάμε ο ένας τον άλλο, αν περιμένουμε το κράτος να μας σώσει έχουμε καεί» είπε ο ίδιος τονίζοντας τον κίνδυνο να εγκαταλειφθεί η περιοχή καθώς πολλοί κάτοικοι επιλέγουν να μην επιστρέψουν καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν τα σπίτια τους «έρχονται και βλέπουν καμένα σπίτια και δεν έχουν δοθεί άδειες κατεδάφισης καθώς κολλάει ο ελεγκτής δόμησης».

documentonews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.