Έρχεται νέο ράλι ανατιμήσεων από Σεπτέμβρη σε τρόφιμα και βασικά είδη


Το τέλος της ακρίβειας είναι μακριά. Ένας νέος γύρος ανατιμήσεων στα τρόφιμα και βασικά καταναλωτικά είδη αναμένεται τον Σεπτέμβριο, καθώς νέοι τιμοκατάλογοι φτάνουν στους λιανέμπορους.

Το ράλι ακρίβειας θα συνεχιστεί για μια σειρά από λόγους:

Η τροφοδοσία της αγοράς με πρώτες ύλες δεν έχει ομαλοποιηθεί
οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη
Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται
η τροφοδοσία της Ευρώπης σε φυσικό αέριο αποτελεί ερώτημα
το ενδεχόμενο νέας έξαρσης της πανδημίας από το φθινόπωρο είναι ορατό.
Στα γαλακτοκομικά, αναμένονται, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, νέες ανατιμήσεις της τάξης του 11%, στα κατεψυγμένα λαχανικά 10%, στις μαργαρίνες 9%, στα χαρτικά 15%.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο ο πληθωρισμός σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) διαμορφώθηκε σε 12,1% με τον πληθωρισμό των τροφίμων να διαμορφώνεται σε 12,6%.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.