Γλίτωσε την έξωση η Κολοβού-To fund δήλωσε στο δικαστήριο παραίτηση από τη διαδικασία εξώσεως


Στο θέμα, που πρώτη ανέδειξε η «Εspresso», του πλειστηριασμού και της έξωσης της Ιωάννας Κολοβού, στενής φίλης και συνεργάτιδας επί 40 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, από την πρώτη και μοναδική κατοικία της υπήρξε χτες μία σημαντική δικαστική εξέλιξη. Η εταιρία που είχε αγοράσει το σπίτι από πλειστηριασμό δήλωσε στο δικαστήριο παραίτηση από τη διαδικασία εξώσεως, προφανώς λόγω νομικών κενών και σφαλμάτων στη διαδικασία που επέλεξε να ακολουθήσει.

Οπως μας δήλωσε ο οικονομολόγος και στενός φίλος της οικογένειας Παύλος Φραγκιαδάκης, συμβάλλοντας στη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα και σε συνεργασία με δικηγόρους, σχεδίασε, οργάνωσε και συντόνισε τη νομική εκπροσώπηση, και ανέδειξαν νομικά σφάλματα:

 «Στη σημερινή τεράστια επιτυχία συνέβαλε η εφημερίδα σας, που πρώτη ανέδειξε το θέμα, αλλά κυρίως η χιλιάδες ανώνυμοι Ελληνες πολίτες με την αλληλεγγύη που επέδειξαν και την πολιτική πίεση που άσκησαν. Με αφορμή την υπόθεση της Ιωάννας Κολοβού βγήκε στην επιφάνεια το τεράστιο κοινωνικό και εθνικό ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα ελπίδας προς όλο τον κόσμο που έχει ανάλογο πρόβλημα: Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν έως ότου η Ιωάννα Κολοβού διασώσει την κατοικία της και υπάρξει από την Πολιτεία παρέμβαση νομοθετικά για πλήρη, ξεκάθαρη και απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας κάθε ελληνικής οικογένειας έναντι οποιουδήποτε χρέους. Οι τράπεζες και τα funds πρέπει να υποχρεωθούν από την Πολιτεία να προσφέρουν βιώσιμες ρυθμίσεις στους δανειολήπτες, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο (Κώδικας Δεοντολογίας, ελάχιστο εισόδημα διαβίωσης, κ.τ.λ.) και όχι να δεσμεύονται μόνο με “κούφια λόγια”, όπως συμβαίνει σήμερα. Θέλουμε να πούμε, επίσης, στον κόσμο ότι η ζωή είναι γεμάτη νίκες, θριάμβους και αγώνες που δεν εδόθησαν. Σε αυτά τα ζητήματα απαιτείται συνεχής προσπάθεια, γνώση, επιμονή, υπομονή και βοήθεια από τους κατάλληλους ανθρώπους στον κατάλληλο χρόνο. Οταν έχουμε συμμάχους το δίκαιο, την ηθική και τη λογική, η επιτυχία είναι σίγουρη».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.