ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΚΑIΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ



ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΚΑIΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ  ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
 
Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΈΛΕΓΚΤΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΊΓΟΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟς ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ,,,είδη έχει επέμβει και το λιμενικό και μια κανονιοφόρος του ναυτικού 

 Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, επίγειες και εναέριες, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς. 

Στην πυρόσβεση συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις με 4 αεροπλάνα Καναντέρ, δύο PZL, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δύο υδροφόρες, τρία λεωφορεία, ένας προωθητές γαιών και ένα βυτιοφόρο καυσίμου. Επίσης, η κανονιοφόρος «Κάσος» πρόκειται να καταπλεύσει στην περιοχή για πιθανή συνδρομή.

Στην ΕΡΤ, κατήγγειλαν πως ίσως η φωτιά να οφείλεται σε εμπρησμό, αφού νωρίς το πρωί είδαν κάποιον να κινείται ύποπτα στην περιοχή και λίγο μετά ξέσπασε η φωτιά.

Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, γύρω στις 10 το πρωί ξεκίνησε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ρογκάδα μεταξύ της πολυσύχναστης παραλίας του οικισμού Βατερών και του οικισμού Σταυρός, που πήρε πολύ σύντομα μεγάλες διαστάσεις.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δύο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα στον οικισμό των Βατερών. Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ανέφερε ότι η φωτιά έχει έφτασε στις παρυφές του οικισμού των Βατερών και κάηκαν σπίτια αλλά δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό. Επίσης τόνισε πως δίνεται μεγάλη μάχη για να μην καούν και άλλα σπίτια  και πως η φωτιά έχει φτάσει στη θάλασσα. 

Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Σινάνη που βρίσκεται στην περιοχή, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού απεγκλώβισε 9 άτομα από τοπική παραλία. Παράλληλα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά νωρίτερα προσέγγισε γρήγορα τον οικισμό των Βατερών. ΟΙ  ΑΝΕΜΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΥΡΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 

 
Έτσι αποφασίστηκε προληπτική εκκένωση του οικισμού προς Πολύχνιτο από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, ενώ εστάλη και SMS από το 112.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.