ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΒΑΤΕΡΩΝ



ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΒΑΤΕΡΩΝ 

Το πρωί του Σαββάτου  πυρκαγιά,  ξέσπασε στη Λέσβο και βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, γύρω στις 10 το πρωί ξεκίνησε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ρογκάδα μεταξύ της πολυσύχναστης παραλίας του οικισμού Βατερών και του οικισμού Σταυρός, που πήρε πολύ σύντομα μεγάλες διαστάσεις.

Στην περιοχή επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων, 4 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Συγκεκριμένα, επιχειρούν ένα ελικόπτερο Mil Mi-8 και δύο Πεζετέλ, ενώ δόθηκε εντολή να ριχτούν στο μέτωπο και δύο Canadair CL-415 από την Ελευσίνα. Επίσης δόθηκε εντολή για να επιχειρήσουν οι 3 Tractores της Αγχιάλου. 


Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τον οικισμό των Βατερών. 

Ωστόσο, αποφασίστηκε προληπτική εκκένωση του οικισμού προς Πολύχνιτο από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, ενώ εστάλη και SMS από το 112.

Ο δήμος στέλνει λεωφορεία για να πάρουν τους κατοίκους, καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή από τις Αρχές της Πυροσβεστικής.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗ 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.