Το ψηφιακό πορτοφόλι εξαφανίζει σιγά σιγά τα μετρητάΤΟ ''ΑΕΡΑΤΟ'' ΧΡΗΜΑ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΚΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ... Η ΨΕΥΤΙΚΗ  ''ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ'' ΠΟΥ  ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΚΕΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Cardlink, λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες καταναλωτές χρησιμοποιούν πλέον μετρητά σε εβδομαδιαία βάση, ενώ σχεδόν επτά στους δέκα (67%) δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν και το κινητό τους τηλέφωνο για πληρωμές.

Εξίσου ενδεικτικό της νέας τάσης είναι η αύξηση που παρατηρείται στη χρήση τραπεζικών καρτών (πιστωτικών και χρεωστικών) ακόμη και για πληρωμές αξίας που κινούνται σε επίπεδα κάτω των δυο ευρώ!

Τη  διείσδυση του πλαστικού χρήματος στις καθημερινές συναλλαγές δείχνουν και τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία ο συνολικός αριθμός των ενεργών καρτών πληρωμών σε κυκλοφορία στο τέλος του 2021 έφτασε τα 19,7 εκατ., 6% μεγαλύτερος σε σχέση με το 2020, ενώ με υψηλούς ρυθμούς της τάξης του 25%-30% αυξήθηκε η αξία των συναλλαγών με κάρτες στο α’ πεντάμηνο του 2022.

Ταχύτατη είναι και η διείσδυση των ψηφιακών πορτοφολιών που βρίσκονται σε κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών πηγών, σε εβδομαδιαία βάση οι χρήστες των e-wallets αυξάνονται κατά 7%-8%, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η άνοδος του τζίρου που διενεργείται με αυτά. Στις συσκευές με λογισμικό IOS ενισχύονται από μήνα σε μήνα κατά 20% περίπου και στα Android τηλέφωνα κατά 40%.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η πανδημία καθώς μεγάλος αριθμός πολιτών αναγκάστηκε να κάνει χρήση των καρτών για υγειονομικούς κατά βάση λόγους και διαπίστωσε την ευκολία (;) και την ασφάλεια που προσφέρουν(;)...Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.