Μια φωτο 13 δισ. χρόνια έως εμάς,,λίγο μετά τη «Μεγάλη Έκρηξη».


Μια φωτο  13 δισ. χρόνια έως εμάς,,λίγο μετά τη «Μεγάλη Έκρηξη».

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των επιστημόνων και αποδεικνύει πως είναι μια θαυμάσια μηχανή, η οποία μας επιτρέπει να πάμε πίσω στον χρόνο και να αγγίξουμε τις πρώτες στιγμές του Big Bang, «αιχμαλωτίζοντας» μια τρεμάμενη φωτεινή ανταύγεια η οποία έκανε 13 δισ. χρόνια έως εμάς. Είναι ο πρώτος αντικειμενικός σκοπός της λειτουργίας αυτού του τηλεσκοπίου, το οποίο πρόκειται να σκανάρει το λυκαυγές του χρόνου, να αποτυπώσει τη γένεση των αστέρων και των γαλαξιών, λίγα μόλις εκατομμύρια χρόνια μετά τη «Μεγάλη Έκρηξη». Αυτά είναι τα λόγια του David Elbaz, ερευνητής στη CEA (Επιτροπή για την Ατομική Ενέργεια και των Εναλλακτικών Ενεργειακών Πηγών).

«Είναι φανταστικό. Είναι πραγματικά πολύ, μα πολύ πλούσιο. Συνάδελφοι μου μου ομολόγησαν ότι τους ήρθαν δάκρυα στα μάτια μόλις αντίκρισαν την πρώτη εικόνα», δήλωσε ο Johann Richard, αστρονόμος στο Κέντρο Αστροφυσικής του Διαστημικού Παρατηρητηρίου της Λυών. «Προκαλεί τεράστια ευχαρίστηση όταν βλέπεις αυτές τις πρώτες εικόνες. Ε λοιπόν τώρα μπορούμε να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε», δήλωσε η Nicole Nesvadba, διευθύντρια έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας. «Η εικόνα σε επίπεδο λεπτομέρειας είναι απίστευτη. Αρχίζουμε να αντικρίζουμε το σύμπαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο», δήλωσε ο Olivier Bernay, ο οποίος εργάζεται ως ερευνητής πλανητολογίας στο Κέντρο Ερευνών της Τουλούζης.

Τη φωτογραφία αυτή, η οποία αποτυπώνει σε μια έκταση που αντιστοιχεί σε ένα κόκκο της άμμου μέσα στο απέραντο σύμπαν, παρουσίασε στον Λευκό Οίκο ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν. Αποτυπώνει για πρώτη φορά υπέργηρους και γηραιούς γαλαξίες που κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχουν σε τέτοιο μεγάλο αριθμό σε αυτό το σύμπαν που ζούμε και εμείς. Οι διάφορες κουκίδες ποικίλων χρωματισμών, λαμπερές ή αχνές, σε χρώμα πορτοκαλί, κόκκινο, μωβ ή απλώς λευκό δεν είναι αστέρια, αλλά γαλαξίες. 

Σε λίγες ώρες, το απόγευμα της Τρίτης, στις 17:30 ώρα Ελλάδος, η NASA θα παρουσιάσει αυτόν τον πρώτο ντοσιέ με φωτογραφίες που έφτασαν στη Γη από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.