Τουρκική προβοκάτσια τα δημοσιεύματα για σύλληψη «Έλληνα πράκτορα της ΕΥΠ» από τη MIT


 


 Ως τέτοιο αντιμετωπίζεται και το νέο «επεισόδιο» με τη δήθεν σύλληψη Έλληνα – πρόκειται στην πραγματικότητα για Σύρο που ζει στην Ελλάδα – πράκτορα στην Τουρκία. Συγκεκριμένα πολλοί τουρκικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι, με σχεδόν πανομοιότυπα δημοσιεύματα, ισχυρίζονται πως συνελήφθη από την Τουρκική MIT «Έλληνας υπήκοος που ονομάζεται Muhammed Amar Ampara» και ο οποίος φέρεται να είναι «πράκτορας της ΕΥΠ».

Γράφει για παράδειγμα η Yeni Safak:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από πηγές ασφαλείας, η MIT μετά από έρευνα αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ χρησιμοποίησε τον Έλληνα υπήκοο Muhammed Amar Ampara ως κατάσκοπο στην Τουρκία.

Διαπιστώθηκε ότι ο Έλληνας κατάσκοπος Ampara συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία και ασχολούνταν με κατασκοπευτικές δραστηριότητες υπό τον μανδύα του εμπόρου».

Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος και το NTV, αναφέρει πως «διαπιστώθηκε ότι ο Ampara, ο οποίος συνελήφθη μετά από την επιχείρηση της MIT, συγκέντρωνε πληροφορίες για τα στοιχεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σύνορα και τις μεταβίβαζε στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Διεξήγαγε κυρίως έρευνα για Σύρους στην Τουρκία και επιχειρηματίες στην Ελλάδα που υποστηρίζουν το FETO (σσ την οργάνωση του Γκιουλέν που ο Ερντογάν κατηγορεί πως βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016), σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΥΠ».

Αρμόδιες πηγές στις οποίες απευθύνθηκε το Newsit.gr χαρακτήριζαν «χοντροκομμένο fake news» της Τουρκίας τον ισχυρισμό περί «Έλληνα πράκτορα που συνελήφθη από την MIT», που προφανώς εντάσσεται στην – ανεπιτυχή – προσπάθεια της Άγκυρας να «εκθέσει» την Ελλάδα.

πηγη tourkikanea.gr/ .haberler.com


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.