""ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ"" ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΟΙΚ ΠΡΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ!!


 


 

Την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω του πολύ δύσκολου περιβάλλοντος, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες και τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να μειώσει το δημόσιο χρέος της, παρά το γεγονός ότι η έξοδός της από την ενισχυμένη εποπτεία αποτελεί ένα θετικό σήμα, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Christian Lindner, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Χρήστο Σταϊκούρα.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για πρόοδο της Ελλάδας στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και χαρακτήρισε ισχυρά τα δημοσιονομικά στοιχεία.
Σημειώνεται ότι οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν ότι το Eurogroup θα επικυρώσει την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία.
Από την πλευρά του, ο Χρ. Σταϊκούρας τόνισε την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω του πολύ δύσκολου περιβάλλοντος.
Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και στην τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μία κοινή ευρωπαϊκή απάντηση απέναντι στον αναθεωρητισμό.

«Η νέα κρίση πλήττει, αλλά δεν εκτρέπει την οικονομία από τους στόχους που έχουμε θέσει και η Ελλάδα παύει να τοποθετείται πλέον ως εξαίρεση στην ευρωζώνη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη συνάντηση.
Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, «η συνάντηση λαμβάνει χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κόσμο, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Περίοδο που χαρακτηρίζεται από διαδοχικές κρίσεις, με τελευταία αυτή που προέκυψε από την απολύτως καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Κρίσεις που διαμορφώνουν περιβάλλον υψηλής αβεβαιότητας, με ισχυρές αναταράξεις και μεγάλες προκλήσεις. Σε αυτό το ρευστό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ελληνική οικονομία άντεξε, προσαρμόστηκε, ανέκαμψε, ενδυναμώθηκε, αναβαθμίστηκε».
Ο υπουργός έκανε αναφορά στις έως τώρα εξελίξεις στην οικονομία και επεσήμανε ότι «στην παρούσα- ευρύτατα δυσχερή- συγκυρία, επιδιώκουμε την ευστάθεια των δημόσιων οικονομικών, παράλληλα ενισχύοντας, με υπευθυνότητα και ρεαλισμό, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια και εργαλεία». Αναφέρθηκε, επίσης, στην επικείμενη έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, που αναμένεται να επιβεβαιωθεί μεθαύριο, στο Eurogroup και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα, μετά τις πολύχρονες θυσίες της κοινωνίας και μέσα από την συστηματική προσπάθεια πολιτών και πολιτείας, επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, επιδεικνύοντας σταθερότητα και διαθέτοντας ανθεκτικότητα».
Ωστόσο, επεσήμανε ότι στη σημερινή συγκυρία «απαιτούνται ευρωπαϊκές, διορατικές και αποφασιστικές πολιτικές λύσεις. Λύσεις για το παρόν αλλά και το μέλλον της Ευρώπης, που θα ενσωματώνουν τα διδάγματα παλαιών και νέων εμπειριών».

Κοινή απάντηση στην Τουρκία

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Σταϊκούρας έκανε ιδιαίτερο λόγο για την ανάγκη για κοινή, ευρωπαϊκή αντιμετώπιση των τάσεων αναθεωρητισμού. «Σημειώνω, την απαράδεκτη, αυθαίρετη και προκλητική στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, που αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την εμπέδωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της οικονομικής ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Η Ενωμένη Ευρώπη οφείλει να θυμάται ότι η Ελλάδα πάντα φύλαγε τις Θερμοπύλες της Ελλάδας και της Ευρώπης, και θα είναι έγκαιρα συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.