ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΧΣ ΚΑΙ ΛΑΡΚΟ!!


«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι το «Ταμείο Χυδαίου Συμβιβασμού». 

Η πώληση της ΛΑΡΚΟ «ήταν προσυνεννοημένη από το δεύτερο μνημόνιο», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις» στην Ολομέλεια.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου για το ΤΧΣ, κατήγγειλε πως «στην πραγματικότητα το μόνο που κάνετε είναι να λέτε στους τραπεζίτες ότι θα πάρετε τα μπόνους σας, αλλά να τελειώσουμε πρώτα με τις εκλογές για μην έχουμε και αυτό το πολιτικό κόστος».

Το ΤΧΣ, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, ήταν το πρώτο μέρος «του διαχρονικού εγκλήματος που διαπράττεται από την μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε από το 2008-2009 και στην Ελλάδα. Είναι το ίδιο έγκλημα, σίριαλ, που συνεχίζεται σήμερα για τους μικρο-μεσαίους με τη ληστεία του Ταμείου Ανάκαμψης που στήνεται. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ με τους πλειστηριασμούς είναι το ίδιο «αυγό του φιδιού» του 2012. Το μοντέλο ληστείας της ΔΕΗ, του «Ελληνικού» που βάλατε και μια τροπολογία για να μπορέσει να οικοπεδοποιήσει ο κ. Λάτσης ό,τι του δώσατε μισοτιμής. Και λίγο - λίγο έχουμε και την επιστροφή των βρικολάκων, του πολιτικού προσωπικού του δευτέρου μνημονίου, που ήταν απολύτως εγκληματικό όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου, που επιστρέφει σιγά σιγά ως πατέρας του Έθνους». Αυτό, είπε ο κ. Βαρουφάκης, «είναι ο ελληνικός αναθεωρητισμός, το να ξανά γράφουν οι ένοχοι την Ιστορία της ενοχής τους, γιατί αυτό κάνετε καθημερινά μέσα και έξω από την Βουλή».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, απευθυνόμενος στους πολίτες είπε «άκου, τι έδωσες εσύ μέχρι σήμερα στις τράπεζες». Από το πρώτο μνημόνιο, δόθηκαν 80 δισ. ευρώ αρχικά (σε μετοχές κλπ) και 60 δισ. ευρώ σε ious, χρήματα που φυσικά φορτώθηκε ο Έλληνας πολίτης. Με το δεύτερο μνημόνιο κουρεύτηκαν τα μικρό-ομόλογα καταστρέφοντας πολύ κόσμο. Τα ομόλογα, όμως, των τραπεζών διασώθηκαν από το ΤΧΣ, στην κατεύθυνση του αντίστοιχου ευρωπαϊκού ΤΧΣ, μεταφέροντας δηλαδή τις ζημίες από τους τραπεζίτες στους πολίτες και τους φορολογούμενους. Τότε δόθηκαν 50 δισ. ευρώ για το ΤΧΣ, εκ των οποίων τα 39 πήγαν στις τράπεζες, την ώρα που η «κατσαρόλα» όμως, ήταν τρύπια από κάτω, λόγω των κόκκινων δανείων. Ο στόχος όμως των τροϊκανών ήταν να κρατήσει στην εξουσία τα ΔΣ των τραπεζών, τους δικούς τους, δηλαδή, τραπεζίτες, μιας και η όλη «διάσωση» γινόταν για να σώσουν το σύστημα αυτό, το ολιγαρχικό. Παράλληλα όμως, διαλύσαν τους ομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κ. Βαρουφάκης, υποστήριξε πως τα 11 δισ. που έμειναν στο ΤΧΣ, ήταν μια πιστωτική κάρτα που ο μόνος λόγος που θα τα έδιναν κι αυτά θα ήταν για να τα πάρουν και πάλι οι τραπεζίτες. «Γι' αυτό δεν τα είχα δεχτεί εγώ ως υπουργός Οικονομικών και είχα κάνει σχετικά και κριτική στο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε πως δήθεν θα τα αξιοποιήσει» είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Υπογράμμισε, πως, συνολικά «οι τράπεζες πήραν 190 δισ. στήριξη για να σωθούν οι καταθέσεις που ήταν 133 δισ. των φυσικών προσώπων κι αν υπολογίσουμε και τα δάνεια των νομικών προσώπων και άλλα, 159 δισ.!» και πρόσθεσε «αν βάλουμε σήμερα και 23 δισ. των εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου στον «Ηρακλή», μιλάμε για συνολική στήριξη των τραπεζών με 213 δισ. ευρώ, όταν το ΑΕΠ της χώρας είναι κάτω από 200 δισ. ευρώ. Δώσαμε δηλαδή ένα ΑΕΠ και πλέον στους τραπεζίτες, για να γδύνουν τον κόσμο! Για να βγάζουν τα σπίτια των πολιτών στο σφυρί και να πουλάνε τα κόκκινα δάνεια στα αρπακτικά ταμεία».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, αναφερόμενος στην τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας πως «η τιμή του νικελίου από πέρυσι έχει υπερδιπλασιαστεί» αλλά «εσείς δεν έχετε αλλάξει κάτι από το πλάνος σας» και αυτό δείχνει πως «δεν είστε ούτε καπιταλιστές». Το νικέλιο και άλλα μέταλλα της ΛΑΡΚΟ, είπε ο κ. Βαρουφάκης «έχουν πολύ μέλλον. Η κυβέρνηση όμως δίνει το νικέλιο «απελευθερωμένο» από τους εργαζόμενους. Θα μπορούσε αυτή η δημόσια περιουσία μας να αξιοποιηθεί. Στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης που εμείς προτείνουμε και όχι των πράσινων αλόγων της κυβέρνησης, με παραγωγή νικελίου, συσσωρευτών και ανεμογεννητριών, όχι δηλαδή να τις εισάγουμε από την Γερμανία. Αυτό όμως θέλει πλάνο, αλλά για την κυβέρνηση το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα μενού, το θέλει για να παραγγέλνουν οι φίλοι της. Γιατί είστε ανδρείκελα της ολιγαρχίας».

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι για την πορεία της οικονομίας, μέχρι τις εκλογές «θα προσπαθήσετε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου, ώστε μετά να κάνετε μία ακόμα μνημονιακή κυβέρνηση, για να «ξανασώσετε» τη χώρα».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.