Άσκηση NATO Tiger Meet 2022



Άσκηση NATO Tiger Meet 2022

Πτήση σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων του NATO, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή πάνω από την Αθηνα και περίχωρα της Αττικης  στο πλαίσιο της άσκησης Tiger Meet.

Συγκεκριμένα, πέταξαν ένα ιταλικό Eurofighter, δύο ελληνικά και δύο βελγικά F-16, τέσσερα γαλλικά Rafale, ένα ελβετικό και ένα ισπανικό F-18 καθώς και δύο ελικόπτερα Μ24 από την Τσεχία. Υπενθυμίζεται ότι, η άσκηση Tiger Meet διεξάγεται από τις 9 έως τις 20 Μαΐου, στην αεροπορική βάση του Άραξου. Η άσκηση φιλοξενείται για πρώτη φορά από την 335 Μοίρα στην Ελλάδα.

Στην άσκηση συμμετέχουν 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Τσεχία, με αποστολές σύνθετων επιχειρήσεων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου όπως αμυντικές/επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον αεροπορικής ισχύος, αεροπορικής απομόνωσης, δυναμικής στοχοποίησης, στοχοποίησης χρονικά ευαίσθητων στόχων αλλά και επιχειρήσεις καταστολής - καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, επιχειρήσεις αεροπορικών δυνάμεων επ' ωφελεία χερσαίων και θαλάσσιων επιχειρήσεων.

Οι αποστολές θα υποστηρίζονται από ιπτάμενο radar του ΝΑΤΟ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.