Νέες προκλήσεις Τούρκων αξιωματούχων για την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο


Συνεχίζονται ασταμάτητα οι λεκτικές προκλήσεις των Τούρκων κατά της ελληνικής κυριαρχίας, καθώς κατασκευάζουν παραβίάσεις του διεθνούς δικαίου. Αυτή τη φορά τηλε-ειδικός αναλυτής χαρακτηρίζει την Ελλάδα νούμερο ένα απειλή για την Τουρκία και βάλλει κατά των ΗΠΑ για τη βάση στην Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο απόστρατος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας Ερντογάν Καρακούς, τόνισε συγκεκριμένα ότι «η νούμερο ένα απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα, διότι τα συμφέροντα συγκρούονται»


Η Αλεξανδρούπολη

Παράλληλα ανέφερε ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θέλει να αποδεχτεί την τουρκική υφαλοκρηπίδα λέγοντας «Δείτε στην Ανατολική Μεσόγειο, τα συμφέροντα συγκρούονται, δείτε», ενώ τόνισε «για να σταματήσουν, δε, τη χερσαία μας στρατιωτική επιχείρηση, έβαλαν τους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη».

Ο Ερντογάν Καρακούς είχε αναφερθεί πρόσφατα και στην Συνθήκη της Λωζάνης υπογραμμίζοντας πως στην Αλεξανδρούπολη, που υπάρχει εγκατάσταση των Αμερικανών παραβιάζει τη Συνθήκη.

«Το πιστεύω ιδιαίτερα για την Αλεξανδρούπολη, η σύσταση εκεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες βάσης είναι με τρόπο που να κόβει την πορεία των χερσαίων δυνάμεών μας ώστε να μην μπορέσουμε να κάνουμε χερσαία επιχείρηση. Τόσο το λιμάνι, όσο και το αεροδρόμιο και ακολούθως και η περιοχή του πεδίου βολής, συνιστούν παρεμπόδιση για τη χερσαία μας επιχείρηση» είχε αναφέρει.

«Εμείς όταν τα ισχυριστήκαμε αυτά, πολλοί βγήκαν ενάντια σε εμάς. Μα τότε γιατί δεν εγκαταστάθηκαν γύρω από τη Θεσσαλονίκη και ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη; Άλλωστε, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, εδώ υπάρχει μία παραβίαση με την εγκατάσταση εκεί. Διότι σε εκείνη την περιοχή σε απόσταση 40 χλμ δεν πρέπει να υπάρχει άλλη δύναμη. Και οι ΗΠΑ παραβιάζοντας αυτό, εγκαταστάθηκαν εκεί κανονικά».

Πείραξε την Τουρκία η μονάδα αφάλατωσης στο Μαράθι

Τα πρόσφατα εγκαίνια μονάδας αφαλάτωσης στη νησίδα Μαράθι της Πάτμου, παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ενόχλησε τον πρώην Γενικό Γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, απόστρατο αξιωματικό και γεωπολιτικό - στρατιωτικό αναλυτή, Γιουμίτ Γιαλίμ, που κατηγόρησε τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, για… «μειοδοσία».

Χαρακτηρίζοντας «κατοχικό κυβερνήτη» τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο Γιαλίμ έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, επειδή δεν αντιδρά στην «κατάληψη» της νησίδας από την Αθήνα. «Ενθαρρυμένη από την αδράνεια του Ταγίπ Ερντογάν, η Ελλάδα συνεχίζει την εγκατάσταση και τις επενδύσεις στα κατεχόμενα νησιά μας. Η Ελλάδα κατασκεύασε Μονάδα Επεξεργασίας Θαλασσινού Νερού στο Μαράθι Αιδινίου αξίας 201.500 ευρώ. Με τη λειτουργία του θα καλυφθούν οι απαιτήσεις σε πόσιμο νερό των Ελλήνων πολιτών και των Ελλήνων στρατιωτών που είναι εγκατεστημένοι στο νησί» αναφέρει προκλητικά ο πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που χαρακτηρίζει «τουρκικό» το Μαράθι, το οποίο «καταλήφθηκε» από την Ελλάδα το… 2016. «Το νησί Μαράθι Αιδινίου έχει καταχωρηθεί ως τουρκικό στα αρχεία της Τουρκοϊταλικής Συνέλευσης της 4ης Ιανουαρίου 1932 και της Κοινωνίας των Εθνών, αλλα καταλήφθηκε από την Ελλάδα το 2016» λέει.

Ο Γιαλίμ κατηγορεί τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που δεν απέτρεψε την παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Πάτμου Λευτέρη Πέντε και άλλων Ελλήνων αξιωματούχων στο Μαράθι, που τέλεσαν εγκαίνια με τις ευλογίες ιερέα που «διόρισε» το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, με τις σημαίες της Ελλάδας, της Ε.Ε. και του Βυζαντίου να κυματίζουν στο νησί.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.