Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι και πώς θα πάρουν την αποζημίωση των 600 ευρώ



Μέχρι 600 ευρώ θα πληρωθούν αναδρομικά για τους λογαριασμούς ρεύματος που είδαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Μαΐου 2022, οι πολίτες που επιβαρύνθηκαν με υπέρογκες αυξήσεις.
Τα αναδρομικά αυτά θα δοθούν τόσο σε ιδιοκτήτες όσο και σε ενοικιαστές με ετήσιο εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ. Οι πληρωμές αυτές θα αφορούν τόσο κύριες όσο και δευτερεύουσες κατοικίες.

Τα 600 ευρώ είναι το ανώτατο όριο που θα πληρωθούν οι πολίτες καθώς η πολιτεία θα επιστρέψει στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό το 60% των πρόσθετων επιβαρύνσεων για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Λογαριασμοί ρεύματος:  Παραδείγματα και ποσά
Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ και είναι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής πρώτης κατοικίας, τότε θα λάβει το 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων που έχει υποστεί, αναδρομικά από το Δεκέμβριο 2021 έως και τον Μάιο 2022.

Για ένα τετραμελές νοικοκυριό που διαμένει σε διαμέρισμα 95 τ.μ. είχε πρόσθετη επιβάρυνση 60 ευρώ το μήνα στο λογαριασμό ρεύματος, η Πολιτεία έρχεται να καλύψει το 60% της επιβάρυνσης, ήτοι τα 36 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως για όλο το διάστημα κατανάλωσης από το Δεκέμβριο 2021 έως το Μάιο 2022, στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή, στο όνομα του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός, θα πιστωθούν 216 ευρώ (36×6).

Το όριο της έκτακτης αυτής αποζημίωσης θα είναι τα 600 ευρώ και θα αφορά σε όλους όσους έχουν ατομικό ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ.
eleftherostypos


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.