Β. Κορέα:400000 κρούσματα και άλλοι οκτώ θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ραγδαία η εξάπλωση



Β. Κορέα:400000 κρούσματα και άλλοι οκτώ θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ραγδαία η εξάπλωση

400000 κρούσματα και άλλοι οκτώ θάνατοι εξαιτίας «πυρετού» καταγράφηκαν στη Βόρεια Κορέα, τέσσερις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην απομονωμένη χώρα, μετέδωσε χθες Κυριακή το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε άμεση κινητοποίηση του στρατού για να επιλυθούν τα προβλήματα που ενέσκηψαν στα αποθέματα φαρμάκων στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, 

 Η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει κανένα εμβόλιο κατά της COVID-19, κανένα φάρμακο για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2, ούτε τα μέσα για να κάνει μαζικά τεστ.

 ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι «οι διαταγές δεν έχουν ακόμη εκτελεστεί σωστά» και ότι «δεν έχουν διατεθεί φάρμακα στα φαρμακεία», που επίσης δεν εφάρμοσαν την εντολή να παραμένουν ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο.
Μίλησε να «ανεύθυνη» συμπεριφορά του τομέα της υγείας και της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως διέταξε το ιατρικό σώμα του στρατού να «σταθεροποιήσει αμέσως την προμήθεια φαρμάκων» στην Πιονγκγιάνγκ.

 Δεν αποκαλούν τον κορωνοιο καν με αυτό το όνομα αλλά με.. εμπύρετη νόσο.. ηη νόσο πυρετού
 
Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε πως είναι αντιμέτωπη με ξέσπασμα της πανδημίας του  κορωνοϊού που εξαπλώνεται με «εκρηκτικό» τρόπο.  τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν υποκύψει, οι πολίτες με «πυρετό» έχουν φθάσει τους 1.213.550 και τουλάχιστον 564.860 δέχονται θεραπεία.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.