Ουάσινγκτον .H ίδια ιστορία: «Θα επιβεβαιωθεί το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων»

 

 Ουάσινγκτον .H ίδια ιστορία: «Θα επιβεβαιωθεί το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων»

Κάθε φορά που Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τις ΗΠΑ για να συναντήσει Αμερικανό πρόεδρο η ίδια ιστορία: «Θα επιβεβαιωθεί το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», είναι η φράση που κυριαρχεί στις «κυβερνητικές διαρροές».

Ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Έχει πάρει και το «μπόνους» της ομιλίας στο Κογκρέσο, οπότε υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος…ενθουσιασμός στο Μαξίμου.

Όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί που πήγαν στον Λευκό Οίκο είχαν κάθε λόγο να θέσουν το θέμα της Τουρκίας. Κανένας δεν το έκανε με τρόπο πειστικό ,όπως φάνηκε. Ίσως επειδή κανείς ,μετά από τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν τόλμησε καν να «φυτέψει» στους Αμερικανούς την αμφιβολία ότι μπορεί να υπάρχει και η απίθανη περίπτωση κάποια στιγμή η Ελλάδα να μην είναι δεδομένη. 

Ο κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να έχει κατανοήσει ότι δεν έχει την πολυτέλεια για ένα ταξίδι απλής προβολής του στις ΗΠΑ, όπου θα συζητήσει σίγουρα για εξοπλιστικά και θα «πάει το τενεκεδάκι» των ελληνοτουρκικών λίγο πιο κάτω, όπως έκαναν αρκετοί προκάτοχοι του. Η κατάσταση είναι απείρως δυσκολότερη , γιατί έχουμε αφήσει πίσω μας την εποχή των «τουρκικών προκλήσεων» και των «τουρκικών διεκδικήσεων» κι έχουμε περάσει στην περίοδο που η Τουρκία έχει αρχίσει να υλοποιεί από μόνη της τη «συνδιαχείριση» του Αιγαίου! Το τι συμβαίνει με την αλιεία στο Αιγαίο ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι γνωστό! Οι Τούρκοι εμφανίζονται και ψαρεύουν παντού στο Αιγαίο ,χωρίς καμία ενόχληση! 

Πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη, δεν κούνησε το δαχτυλάκι της για να εμποδίσει την πώληση της μεγαλύτερης ελληνικής αλιευτικής εταιρείας σε Τούρκους! Όχι οι «νόμοι της…ελεύθερης αγοράς» δεν είναι πειστική δικαιολογία και δεν μπορούν να υπερέχουν των εθνικών συμφερόντων.

Συνεπώς ο κ.Μητσοτάκης έναν τρόπο έχει για να ισχυριστεί ότι η επίσκεψη του στις ΗΠΑ ήταν επιτυχημένη. Να θέσει στον κ.Μπάϊντεν την κατάσταση που υπάρχει στη «νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ», να του πει ότι αυτή μπορεί να τιναχθεί οποιαδήποτε στιγμή στον αέρα με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας και ότι δεν μπορεί να συζητούν έστω στην Ουάσινγκτον τον εξοπλισμό της Τουρκίας. Να του καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα από το 1996 και μετά έχει κάνει «άλματα» προς τα πίσω για να αποφευχθεί η ανάφλεξη στη «νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ», αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον. Στην ανάγκη ας του μιλήσει και στη γλώσσα που όλοι οι πολιτικοί καταλαβαίνουν. Ας του πει ότι τα ελληνοτουρκικά και ο τρόπος που τον έχουν αναγκάσει να τα διαχειριστεί προκαλούν επιπλέον φθορά στην κυβέρνηση του, που ήδη έχει εισέλθει σε κατάσταση αποδόμησης. 

Πως μπορεί να τα πει όλα αυτά ,όταν πριν μερικά 24ωρα φώναζε από την Βουλή ότι η Ελλάδα είναι δεδομένη; Δικό του θέμα να το ξεπεράσει…

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δρόμος της επιτυχίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη ,είναι μονόδρομος αν αυτά τα θέματα τεθούν και ακουστούν δυνατά στην Ουάσινγκτον. Τίποτα άλλο δεν θα θεωρείται επιτυχία. Ακόμη και η όποια ανακοίνωση περί F-35 που κάποιοι αναμένουν για να το παρουσιάσουν στον κόσμο ως «επισφράγιση των καλών ελληνοαμερικανικών σχέσεων»! Αυτό το θέμα όμως θα μας απασχολήσει έτσι κι αλλιώς για αρκετό χρονικό διάστημα είτε προχωρήσει, είτε όχι.
Από Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.