Η Βρετανία μπλόκαρε το ρωσικό αίτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για διεθνή έρευνα για τη σφαγή στη Μπούτσα



 Η Ρωσία ζήτησε επισήμως να γίνει διεθνής έρευνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας. 

Η Βρετανία από την πλευρά της μπλόκαρε τη συγκεκριμένη έρευνα, κάτι που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Πιθανότατα οι Βρετανοί δεν θέλουν να γίνει σοβαρή έρευνα για τα όσα έγιναν στην πόλη Μπούτσα, ώστε να μην αποκαλυφθούν τα ψέματα του Κιέβου, αφού οι συγκεκριμένες εικόνες μεταδόθηκαν τέσσερις ημέρες αφότου έφυγαν τα ρωσικά στρατεύματα από την πόλη.
Την ίδια ώρα το Τάγμα Αζόφ είχε μπει περίπου δύο ημέρες πιο πριν στην πόλη Μπούτσα.

Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με την Αμερικανίδα πρέσβειρα, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ οι Ηνωμένες Πολιτίες και η Βρετανία θα θέσουν το θέμα της «αναστολής» της συμμετοχής της Ρωσίας πιέζοντας να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία στον ΟΗΕ εντός της εβδομάδας.

Υπέρ της αμερικανικής πρωτοβουλίας τάχθηκε το Λονδίνο, με την επικεφαλής της διπλωματίας Λιζ Τρας να αναφέρει μέσω Twitter ότι η Ρωσία «δεν μπορεί να παραμένει μέλος» του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ μετά τα στοιχεία για «εγκλήματα πολέμου» και «ομαδικούς τάφους».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.