''Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει'' το σύνθημα στη σημερινή συγκέντρωση για την ακρίβεια



Σε απεργιακό κλοιό σήμερα ολόκληρη η χώρα, καθώς χιλιάδες Έλληνες πολίτες διαδηλώνουν κατά της φτώχειας και της ανέχειας στην οποία βρίσκονται λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης.

Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την αύξηση των μισθών, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους.

Στην συγκέντρωση ακούγονται συνθήματα κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί φωνάζοντας «Φτάνει πια – Πεινάμε – Φύγε να γλυτώσουμε» . 

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα έχουν δώσει αγωνιστικό ραντεβού στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ήδη από πολύ νωρίτερα, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι.

Στην απεργία καλούν επίσης η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), αλλά και οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή και η ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ). Επίσης, κινητοποίηση στην πλατεία Κλαυθμώνος θα κάνει την ίδια ώρα και η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών  και Εμπόρων Ελλάδας), ζητώντας τη στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν επίσης φοιτητικές παρατάξεις, εργατικά σωματεία, σωματεία βάσης και συνδικάτα, καλώντας στα Προπύλαια στις 11.
«Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται» τονίζει στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ. «Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική» σημειώνει.

«Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ. Καταγγέλλει δε την κυβέρνηση ότι «εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.