Δένδιας στήν συνάντηση του μέ τόν Τσέχο ΥΠΕΞ:Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της ομογένειάς μας στην Ουκρανία.


 


 Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της ομογένειάς μας στην Ουκρανία, μέσα στο πλαίσιο των πολύ δύσκολων αυτών συνθηκών, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας Γιαν Λιπάβσκι, μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.


 «Καλούμε όλες τις άλλες χώρες, που διατηρούν σχέση ή θέλουν να αποτελέσουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνταχθούν απολύτως με την ΕΕ, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς αστερίσκους στην προσπάθεια προστασίας του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε:

 «Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε την πιο μεγάλη πρόκληση που αντιμετώπισε η Ευρώπη στον 21ο αιώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών και προσέθεσε: «Η θέση μας στην Ουκρανία είναι μια θέση σαφής, μια θέση αρχών. Στηρίξαμε και στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των χωρών. Είναι προφανές ότι η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η αρχή αυτή αποτελεί θεμελιώδη κανόνα του Διεθνούς Δικαίου. Περιέχεται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τον ίδιο χάρτη που απαγορεύει την απειλή ή την χρήση βίας».

«Καταδικάζουμε τη χρήση και την απειλή χρήσης βίας από όπου και εάν προέρχεται. Καλούμε για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας», σημείωσε.

 

Εντωμεταξύ  ελάχιστοι οι Έλληνες ομογενείς από τους 120.000 της Ουκρανίας που αποφάσισαν να φύγουν. Οι περισσότεροι παραμένουν στις εστίες τους

Ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών - Η αποχώρηση του προσωπικού της πρεσβείας, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να αποχωρήσουν, θα πραγματοποιηθεί οδικώς. Απροθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομογενών φύγει από τη χώρα. Δεν έχουν δηλώσει για μετακίνηση στην Ελλάδα πάνω από πεντακόσια άτομα, ενώ ορισμένες οικογένειες φέρονται να έχουν μετακινηθεί σε περιοχές φίλων και συγγενών στη Δυτική Ουκρανία. Οι περισσότεροι παραμένουν στις εστίες της δεύτερης πατρίδας τους.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.